Hylte/Halmstad dam säkrade GP-platsen

Efter en höst med varierat resultat och olika uppställningar kom Hylte/Halmstad till start med ännu en ny uppställning. Denna gång var det Jona Vigfúsdóttir som fick spela från start.

Jona Vigfúsdóttir har dragits med en vadskada sedan augusti men i torsdags var det hennes tur att presenteras. Detta gjorde hon med bravur och blev näst bästa poängplockare på Hylte/Halmstads sida. Annars var det Daniele Kovacs de Lima som åter igen fick gå spiker på vänsterkanten och det märktes att hon trivs med det. Dani var lysande med sin back spike och hennes energi får den lilla publiken att jubla.

Hylte/Halmstad hade inga som helst problem med Lund. Enda dippen var i andra set då tjejerna slappnar av för mycket vid ledning 22-15 och Lund kommer ifatt till 22-20. Men som väl är samlar tjejerna ihop sig och förvaltar de sista bollarna till 25-23.

En annan som bör nämnas efter torsdagens match är H/H:s center Cornelia Rosenqvist. Hon har en tung serve som vi fått sett många lag få besvär med och inte var den enklare denna gång. Ser bra ut och Cornelia har verkligen utvecklats det senaste halvåret.

Hylte/Halmstad vinner över Lunds VK med 3 – 0 (25-14, 25-22, 25-17)

Bästa spelare

Nr 9 Alexandra Davenport, Lunds VK

Nr 6 Jona Vigfúsdóttir, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Foto Leif Nilsson