Många långa bolldueller i helgen för H/H dam

En helg med dubbla matcher och dubbla vinster. Ett perfekt resultat för Hylte/Halmstads damer och endast ett set lyckades Sollentuna ta.

Hylte/Halmstad damer.spelade i lördag mot Sollentuna. I tre set fungerade allt för H/H, man startade första med ett förkrossande spel och Sollentuna hade stora problem med Annie Reiswigs, Terese Bengtssons och Martina Svenssons projektiler.

Hylte/Halmstad blev lite för bekväma i andra och detta var Sollentuna snabba att utnyttja. Men som tur är hade H/H inga problem att få igång sitt spel nästkommande 2 set, mycket tack vare en storspelande passare Camila Silva. Camila gav Stina Rix många möjligheter att avsluta och nog  gjorde hon det!

Första matchen vinner Hylte/Halmstad mot Sollentuna med 3 – 1 (25-13, 20-25, 25-13, 25-17)

 

På söndagen var det sen dags för Linköping.  Tjejerna visade upp ett annat fokus och aggressivitet jämfört med i lördags. Hylte/Halmstad vinner enkelt i tre raka set utan att spela på topp.

Head Coach Dick Runesson säger till Hallandsposten “– Det var svårt att hitta rätt anfallsrytm eftersom Linköping missade så mycket, men vi var hela tiden steget före och jag var aldrig orolig på bänken. ”

Även idag visar Camila Silva att hon växer i rollen som passare och hon får även priset som bästa spelare i Hylte/Halmstads damlag.

Hylte/Halmstad vinner över Linköping med 3 – 0 (25-15, 25-20, 25-20)

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén