August Borna letar luckor i Sollentunas block (foto: Petter Borna)

Vinst och förlust för Lunds herrar

Lund tar med sig totalt tre poäng från helgens två hemmamatcher mot Linköping respektive Sollentuna. Lördagens match mot Linköping gav inga poäng efter tre raka set till gästerna. Batterierna var dock nyladdade till söndagens drabbning mot Sollentuna vilket gav vinst med 3-1.

Lördagens dubbelhelg inleddes med match mot topptippade Linköping. Matchens avgjordes på tre set som alla hade liknande karaktär. Lagen spelade poängmässigt jämnt upp till 20-20 men när det skulle till att avgöras var Linköping det starkare laget.

De har många rutinerade killar som spelat tillsammans på hög nivå under många år och man märker att det finns en växel till när setet närmar sig slutet, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush.

Enkelt går matchen summera med att Lund gör alldeles för mycket egna misstag för att kunna hota Linköping på allvar samtidigt som Linköping tar till vara på de chanser som ges, spelar fantastiskt försvarsspel och gör få misstag.

Vi gör en okej prestation och vi kanske till och med hade varit förtjänta av att ta ett set men Linköping vinner ändå rättvist till slut, fortsätter Alloush.

Firande efter vunnen poäng (foto: Petter Borna)

Firande efter vunnen poäng (foto: Petter Borna)

___________________________

Nya insatser under söndagen när Sollentuna inställde sig på andra sidan nät i Idrottshallen. Hemmalaget öppnar starkt och tar hem första set tack vare stabilt spel. Andra set bli jämnare och efter att Sollentuna kopplar grepp i andra halvan tror nog många i publiken att det ska vara utjämnat till den längre pausen mellan andra och tredje set. Då kliver Lunds Oskar Borna fram och med två poänggivande block på de tre sista bollarna hjälper han sitt lag till setvinst.

– Viktigt att vi lyckas vända och vinna andra set i tufft läge, något vi inte klarade av under lördagen mot Linköping, menar Alloush.

Tredje set bjuder på lite mer svajigt spel där lagen turas om att knipa ett par poäng i taget. Sollentuna har dock, precis som i andra set, grepp om större delen och den här gången räcker det också hela vägen till setseger. Hemmalaget kan dock samla nya krafter och på ett övertygande sätt ta hem det fjärde set tack vare bra servemottagning och härligt blockspel.

– Vi spelar med härlig energi idag och det blir den stora nyckeln till vinsten, fortsätter Alloush. Det gäller att ta med sig den känslan in i nästa helgs viktiga match mot Falkenberg om vi ska kunna ta en ny seger, avslutar Alloush.

Matchfakta:
Lunds VK-Linköping VC 0-3 (22-25, 23-25, 22-25)

Poängbäst Lund: Faeez Alloush 18p, Martin Bergman 9p.
Poängbäst Linköping: Martin Larsson, 14p, Wilhelm Nilsson 9p.
Publik: 117

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd: Sparbanken Skåne)
Lund: Oskar Borna
Linköping: Andreas Eriksson

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Tabell
Linköping VC
Lunds VK

___________________________

Matchfakta:
Lunds VK-Sollentuna VK 3-1 (25-18, 26-24, 22-25, 25-18)

Poängbäst Lund: Faeez Alloush 20p, August Borna 19p.
Poängbäst Sollentuna: Staffan Blomgren 19p, Vladan Ceremidzic & Jakob Molin 12p.
Publik: 153

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd: Gloria’s)
Lund: August Borna
Sollentuna: Vladan Ceremidzic

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Tabell
Sollentuna VK
Lunds VK

Text: Lunds VK
Foto: Petter Borna