H/H herr körde ända in i kaklet

 

Det kan man säga då Hylte/Halmstads herrar med bravur tog hem två segrar av två möjligheter hemma i Örnahallen i helgen.  Mot Linköping i söndags var det verkligen giganternas kamp.

Hylte/Halmstad började med match mot Sollentuna i lördags. Utan några större problem vinner man matchen relativt enkelt och passare Fredrik Holgersson visar åter igen hur han fokuserat fördelar passen mycket bra hos sina medspelare.

Hylte/Halmstad vinner över Sollentuna med 3 – 0 (25-14, 25-18, 25-19)

 

Egentligen borde rubriken om söndagens match mot Linköping vara: Ända in i reklamskylten! Bartek Sulinski! Vilken räddning du gör under första set i söndags. Ni som har möjlighet att se Barteks makalösa räddning på Hallandsposten.se. Gör det!

Ni andra får försöka tänka er att en projektil slagen av Linköpings största spelare Martin Larsson räddas av en spurtande Bartek Sulinski, rakt in i en reklamskylt och han  faller handlöst in i en reklamvepa, in i ribbstolen. Han är snabbt upp på benen igen och är åter på banan för att kunna försvara nästa boll. Så klart vinner Hylte/Halmstad den bollen. De 102 personerna på läktaren lät tillsammans med spelarna på plan, minst som 500 st.

Första set vinner dock Linköping och Hylte/Halmstad får inte riktigt ordning på sitt spel. Men under andra set får man ordning på allt och rent utklassar motståndarna. Det fortsätter likadant i tredje set och H/H spelar briljant fram till 23-13 i tredje. Då slappnar man av alldeles för mycket och ger Martin Larsson chans att få igenom sina anfall. Linköping släpps upp till 23-18 innan Hylte/Halmstad kan avgöra till 25-20 via två riktigt smarta anfall av Arno Slipac.

Passare Victor Nielsen, som mot Linköping spelat mycket bra och visar upp ett smart passningsspel, blir mot slutet utbytt mot Fredrik Holgersson. Hylte/Halmstad har dessförinnan släppt in Linköping och de tar även det setet. Fredrik som alltid är bra när han kommer in, sätter igång spelarna och med full energi får man till ett aggressivt spel i femte och avgörande set. Det är en favör att ha två så fulländade passare som H/H sitter med denna säsong.

Fredrik får hela Örnahallen att koka av glädje när han vid 7-4 och med ett monsterblock, blockar ner landslagscentern i Linköping Wilhelm Nilsson. Dessutom gör han ett härligt anfall till 9-5 och avslutar sin poängserie med ett serveess till 11-6. Linköping har inga möjligheter att hämta underläget utan Hylte/Halmstad var på söndagens giganternas vinnare.

Corren (lokalpressen i Linköping) skriver efter matchen vad de i Linköping ansåg och att de inte tyckte Hylte/Halmstad var så bra som dom hade tänkt. Det visar kanske mer hur de ser på sig själva. Men det kommer bli en gigantisk säsong för de båda lagen.

Hylte/Halmstad vinner över Linköping med 3 – 2 (20-25, 25-12, 25-20, 19-25, 15-10)

Pris till bästa spelare

nr 6 Martin Larsson, Linköping VC

nr 9 Adam Bradbury, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén