Tuff hemmahelg väntar H/H

Efter att ha startat serien med 3 raka segrar och 9-0 i setskillnad väntar en tuff helg på hemmaplan. På lördagen står Sollentuna VK på andra sidan nät, och på söndagen väntar serieledarna Linköpings VC.

Sollentuna fick in en ny tränare förra året i finländske Lauri Hakala. Lauri har en klar spelidé där hela laget floatservar och försöker hålla ner misstagen. Vi ser samma tendenser i anfallsspelet där man försöker spela snabbt ut till vänsterkanten och håller ner misstagen så mycket som det bara går. Några profiler som vi bör hålla extra koll på är Staffan Blomgren och Jakob Molin som spelar ute på vänsterkanten. Båda herrarna har ett varierat anfallsspel där de blandar snabba anfall men block ut och kastade bollar. En annan spelare som är värd att nämna är centern Vladan Ceremidzic som bidrar med storlek och tyngd i mitten. Det blir även roligt att återse 2st Hyltesöner som denna säsongen spelar med laget från huvudstaden. En ridande militär i Axel Stenkilsson Hoff och en polisstudent i Markus Torstensson.

För att ha en chans att vinna den här matchen behöver vi serva bra för att ge våra stora centrar tid i blockeringsspelet. Vi behöver även anfalla smart och utnyttja de luckor vi kan hitta i Sollentunas försvar.

 

På söndagen kommer LVC på besök. 6/7 startspelare spelar eller har spelat i landslaget, samt förbundskapten Johan Isacsson återfinns i år igen på bänken. Är det Linköping eller landslaget vi möter?

Förra året vann lagen 3 matcher var när man ställdes mot varandra. LVC båda grundspelsmatcherna samt GP-finalen medan vi lyckades hitta toppformen i slutspelet och tog hem 3 stentuffa finaler i rad.

Många landslagsspelare på båda sidorna av nätet, förra årets 1:a och 2:a, seriens nuvarande 1:a mot 2:a. Det kommer säkert bli en het match med mycket känslor där det gäller att hålla huvudet kallt samtidigt som man måste uppträda offensivt i varje bollhandling. Linköping har bra spelare på alla positioner så det är svårt att peka ut något enskilt stort hot. De som stått för större delen av poängproduktionen är Martin Larsson och Linus Ekstrand så börjar vi med att få stopp på dessa spelare är det en bra start i alla fall.

Vi hoppas på bra spel och ett bra stöd från läktarna under helgen!

Per-Erik Dalqvist

Head Coach

Bild Robin Nylén