Förlust i final 3:5 och damerna är i brygga

Efter förra lördagens fenomenala spel av Hylte/Halmstad har damerna haft det riktigt jobbigt och inte hittat sitt spel. Nu är det en måste-match som  väntar dem på onsdag nere i Ängelholm.

Idag började ett Hylte/Halmstad med varken bra mottagning eller försvar. Dessutom syntes ingen energi på plan utan det blev mest spridda skurar. Det funkar inte i en final mot Engelholm vilka tar varenda chans att vinna bollar över Hylte/Halmstad. Det dröjde två set innan H/H-tjejerna vågade lossa på tyglarna och spela ut det dom kan. Då är det mycket svårt, även för ett lag som Engelholm, att hänga med. Första set förlorar H/H  med 18-25 och andra med 17-25.

Efter tiominuterspausen är det ett helt nytt Hylte/Halmstad på plan. Äntligen verkar tjejerna ha vaknat och vill kämpa som ett lag. När servemottagningen funkar bra kommer det även briljanta spikes som sitter i golvet på Engelholms sida. Dock är det lite lägre nivå än förra lördagen på Hylte/Halmstads spel men vid 20-20 går Martina Svensson ner för att serva. Tre serveess och 23-20 bådar för Hylte/Halmstads vinst i tredje med 25-22.

Dock räckte inte energin i Hylte/Halmstad till för att fortsätta spela bra i fjärde. Det är i början mest Engelholm som skänker bort poäng via en massa servemissar. Vid 5-6 har de faktiskt gjort 5 för långa servar. Hylte/Halmstad får inte alls till sitt spel i fjärde set heller utan man förlorar även detta med 15-25.

Nu är det skarpt läge som gäller för tjejerna på bortaplan i Ängelholm på onsdag kl 19.00. Lycka till och vi hoppas på en avgörande och härlig match nästa lördag i Örnahallen.

Hylte/Halmstad – Engelholm 1 – 3 (18-25, 17-25, 25-22, 15-25)

Pris som bästa spelare

Nr 14 Tess Rountree, EVS

Nr 4  Karis Watson, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén