H/H:s damer fortsätter vinna

Lindesbergs VBK, som var motståndet i söndagens match i Halmstad Arena, hade inte mycket att sätta emot Hylte/Halmstads damer.

Hylte/Halmstad kopplade greppet om matchen direkt i första set. Utan att tjejerna behövde anstränga sig jättemycket vinner man med 25-19.

Andra set spetsar H/H till det ytterligare och spelar fokuserat. Lindesberg har inte mycket utdelning och vid 9-9 går Martina Svensson ner för att serva. Det gör hon så bra så hon får göra detta ända till ställning 16-9. En sak som imponerar i dagens match och borde premieras Fair-Play, är vid ställning 19-11 till Hylte/Halmstad. Julia Brown i H/H gör ett anfall som domaren dömer ut. Hylte/Halmstad protesterar och anser det vara touch. Då kommer nr 9 Dalila-Lilly Topic, Lindesberg, fram till andra domaren och pekar på sina fingrar och säger att hon var på bollen. Mycket imponerande och ovanligt att se. Visserligen hade en poäng nog inte gjort någon skillnad för varken Lindesberg eller Hylte/Halmstad men äran och Fair-Play vann Lindesbergstjejen! Hylte/Halmstad Volley vinner andra med 25-12.

Tredje set har Lindesberg höjt sig lite mer och hade ledningen ett litet tag. Dock ville inte H/H släppa något extra spelset utan relativt enkelt får man till allt mot slutet och avgör på första matchbollen till 25-18.

Hylte/Halmstad Volley vinner över Lindesberg med  3 – 0 (25-19, 25-12, 25-18)

Noterbart och ovanligt är också att just denna dagen har Hylte/Halmstad flest besökare i Grundserien!

Pris till bästa spelare

Nr 3 Linnén Skogsberg, Lindesberg

Nr 22 Julia Brown, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén