Hylte/Halmstad vann viktig match mot Tierp

Igår säkrade herrarna sin andraplats i Grundserien tack vare vinsten mot Tierp på hemmaplan.

Matchen började ovanligt tidigt och kanske var det klockslaget 12.00 som var orsaken till Hylte/Halmstads relativt tröga start. Första set var ändå H/H:s hela setet men laget gav bort många onödiga poäng till Tierp. Men de sista bollarna spetsar H/H till sitt spel och vinner första med 25-20.

Andra set har Tierp vaknat och deras försvar är riktigt bra. Mycket tack vare deras passare Jonathan McDonald som är otroligt bra. Tierp plockar nästan alla bollar och Hylte/Halmstad får svårt att sätta sina anfall. Endast en gång är H/H i ledning i andra set och detta vid 8-7, sen är det Tierp som oftast har två tre bollars försprång. Frustrationen syns hos spelarna i H/H, varken block eller försvar sitter och detta är inte Tierp sena att utnyttja. Tierp kvitterar och tar andra set med 25-23.

Efter tiominuterspausen är det ett helt annat Hylte/Halmstad som kommer in. Dock börjar H/H med ett uppställningsfel och därefter ett anfallsmiss. Men killarna skakar av sig detta och sakta men säkert stämmer allt och Arno Slipac jobbar grymt bra med både försvar och anfall. H/H lyckas få stopp på Tierps passare och detta skulle visa sig bli ett segervapen. Hylte/Halmstad har hottat upp sig ordentligt och Tierp börjar alltmer se trötta ut. H/H tar tredje med 25-14.

I fjärde set briljerar Hylte/Halmstad. Viktor Lindberg och Carlos Santos storspelar. Arno fortsätter att leverera och han blir bara bättre och bättre ju längre matchen går. Anton Tegenroth finns precis där han ska vara och hans defense är på hög nivå. H/H vinner fjärde set med hela 25-8.

Hylte/Halmstad vinner matchen mot Tierp med 3 – 1 (25-20, 23-25, 25-14, 25-8)