Serietreorna på besök i Forum

Serietreorna på besök i Forum.

Det är fjärde och sista gången vi möter Falkenberg i grundserien, de tre mötena innan dagens match så har vi bara fått med oss 1 poäng totalt och vi har haft det svårt för Falkenbergs stabila grundspel och förmåga att slingra sig ur svåra situationer. Senaste matchen var för en och en halv månad sedan i Falkhallen och var en tuff fight över fem set och 19-17 till Falkarna, Det brukar bli jämnt och spännande med många långa bolldueller och publikfriande spel medans tränarna sliter sitt hår, det kommer troligen inte bli annorlunda i denna match.
Falkenberg har precis som vi drabbats av skador på centerpositionen och har fått flytta runt lite på positionerna, Johan Gruveus har fått gå in och vikariera som center efter att David Åkermans knän gett upp. Johan har tagit sig an centerpositionen på ett mycket bra sätt och kommer säkerligen bara bli bättre ju längre säsongen går. Falkarna har också tagit in en ny högerspiker från Brasilien, Lucas Candido en ung vänsterhänt spiker med lite avig teknik som kan vara svårstoppad när tajmingen stämmer. Med detta nya tillskott och Johans framfart i mitten så ser Falkenberg väldigt bra ut och känns som att de har trots sina skadeproblem ett väl komponerat och slagkraftigt lag.
Efter revanschen mot Södertelje VBK så är det med stor energi vi går in i denna vecka och ser framemot att möta Falkarna på hemmaplan. Som skrivet innan så har vi haft det tufft mot Falkarna i år, senaste matchen hade vi problem i vårt anfall och deras block firade stora triumfer, Vi har tränat mycket på vårt anfall framförallt att hitta lite mer variation men även tempo och tajming. Vi hade under långa perioder mot Södertelje ett stabilare spel än tidigare och nu får vi ett bra kvitto på hur vi ligger till formmässigt i de olika speldelarna för Falkarna kommer att pressa oss i alla speldelar så det gäller att vi står upp för det vi gör och förbereder oss för en lång och tuff fight där marginalerna kommer att vara små och de som vågar mest men klarar av att vara kyliga i de avgörande situationerna kommer gå segrande ur denna match.
Foto: Roger Linde.