Vingåker knäckte Tierp

Tierp fick en jobbig hemresa från Vingåker efter att ha förlorat bortamatchen med 3-2. Det märktes ganska tidigt att bortalaget inte var riktigt på tå trots att man vann det första setet ganska enkelt med 25-18.

Vingåker som spelar med mycket känslor kom tillbaka i det andra setet och fick lite luft under vingarna samtidigt som bortalaget inte fick ordning på sitt försvarsspel och detta ledde till att hemmalaget spelade hem setet med 25-20.

Tredje set såg likadant ut där Tierp slarvade betänkligt och hade väldigt svårt att få stopp på Vingåkers anfall. Siffrorna blev desamma som i föregående set, 25-20 till hemmalaget och därmed var man i ledning 2-1.

I fjärde set kom Tierp tillbaka utan att för den delen spela speciellt bra volleyboll och bortalaget spelade hem setet med 25-20.

Det avgörande femte setet var jämnt till en början men när sidbytet var gjort så var det hemmalaget som tog över taktpinnen och kunde vinna det med 15-11 och säkra två nya poäng.

Känslan efter matchen var att det inte fanns nån riktig besvikelse utan att matchen kändes mera som den var av träningskaraktär. Man hade väldigt jobbigt i sitt blockspel och bollarna flyger åt alla möjliga håll. Tierp verkade ha svårt att hitta energi efter den mycket bra matchen mot Södertelge två dagar innan och det verkade rakt igenom hela matchen som Vingåker ville mera. Vingåker gör kanske sin bästa match för säsongen men det ska ändå inte räcka till om Tierp spelar på en bra nivå.

Nu får man tillfälle att bättra sig redan på tisdag då man möter Sollentuna på bortaplan och där gäller det att spela på topp om man ska få med poäng.

Vingåker – Tierp 3 – 2 ( 18-25, 25-20, 25-20, 20-25, 15-11 )

Micke Lind, Tierp Volley