Tierp skakade Sollentuna

Wow, vilken match det blev när Tierp åkte iväg för att spela ”derby” mot fjärdeplacerade Sollentuna borta. Lagen bjöd på en hel del underhållande och otroliga bollar. Till slut så blev det dock hemmalaget som gick vinnande ur striden med siffrorna 3-2, efter 15-13 i avgörande set.

Matchen började jämnt och lagen bytte poäng med varandra och inget lag var i nån större ledning. Hemmalaget var det lag som var lite kyligare och kunde till slut vinna setet med 26-24.

Det andra setet domineras av bortalaget och man hade ett bra grepp om det enda fram till slutet då Sollentuna kröp allt närmre. Det blev såpass tight att Sollentuna hade en setboll vid ställningen 24-23 men då kunde Tierp plocka tre raka poäng och vinna setet med 26-24. Det lite udda med detta set var att Tierp vann 24 egna poäng och Sollentuna endast 13, men tack vare att Tierp missade en hel del så blev setet jämnt.

Set nummer tre dominerades av Sollentuna från start till mål och man spelade hem det med klara 25-18. I detta set gör hemmalaget osannolika noll misstag, otroligt imponerande.

Dags för en liten vändning igen då i set nummer fyra där Tierp visade sig vara lite starkare på slutet och spelade hem det med 25-22.

Sista och femte setet var lika jämnt som dom tidigare och lagen snodde poäng av varandra fram till slutbollarna. Där missade Tierp några skapliga lägen och Sollentuna kunde vinna det med 15-13 och därmed säkra två nya poäng.

Det bjöds en bra volleybollmatch där misstagen blev avgörande. Det blir svårt för Tierp att vinna mot så pass bra motstånd när man gör 40 egna misstag, men det kanske är risken när man spelar med ett sånt mod som man visar ikväll. Det var ett helt annat spel än vad man visade upp senast mot Vingåker och det kändes som man snabbt lade den matchen bakom sig.

Man har ett helt annat blockspel och man tar 15 blockpoäng totalt samtidigt som man lyckas hålla i en bra servemottagning. Detta tillsammans med att man i vanlig ordning sprider poängen på ett underbart sätt. Nu klev Tierp upp på sjunde plats före Södertelge som har en match mindre spelad och håller man uppe den här nivån i sitt anfallsspel samtidigt som man kan få ner antalet misstag då kan våren bli riktigt intressant. (Bilden är från en tidigare match)

Sollentuna – Tierp  3 – 2 (26-24, 24-26, 25-18, 22-25, 15-13)

Micke Lind, Tierp Volley