Södertälje tog historisk seger mot Falkenberg

Södertelge slog Falkenberg för första gången i klubbens historia i elitseriesammanhang. Den halländska giganten som har varit i 12 SM-finaler i rad (ja, TOLV) föll mot herrarna från Södertälje med 3-2 i en underhållande match som innehöll både det ena och det andra.

Setsiffrorna tillskrevs 25-21, 20-25, 21-25, 25-19, 12-15.

Poängbäst i Södertälje blev Nenad Cocic på 20p, Nick West på 19p, Danny Weemes 16p och Hampus Randen och Maksymilian Denefeld på 7p vardera. Nicholas Nick West röstades fram till matchens lirare för SJÄTTE matchen i rad vilket säger något om denna konsekvent makalösa amerikan. Men det var långt ifrån enbart Nick West som glänste under dagen, utan det var en laginsats där flera ur laget visade framfötterna.

Som fan av laget så jublar man naturligtvis när man tar en skalp av den här kalibern eftersom det visar att laget tar steg framåt i takt med att slutspelet hägrar. Men bara en vecka tidigare var det nog en och annan som funderade om man inte borde börja kolla på basket istället när laget förlorade mot Riksidrottsgymnasiet med 3-2. RIG som visserligen huserar många talangfulla ungdomar och en duktig tränare i Göran Persson, borde inte vara ett lag som ska stå upp mot Södertelge.

En som har fått utstå denna emotionella berg- och dalbana i år är Södertelge-fanen Martin Edgren. Martin ,som är far till liberon Stefan Edgren, var med mot Lund, RIG och Falkenberg och säger såhär om matchen:

”En fantastiskt väl genomförd match från början till slut. Får mig som falkenbergare som har blivit hånad i fyra år för Telges dåliga resultat var det en härlig revanch. Som superfan är man ganska härdad, man vet aldrig innan hur bra eller dåligt ni kommer att uppträda. Man blir lite irriterad och lite ilsk när ni uppträder håglöst, men det är värt det när ni får till det med galaktisk volleyboll och slår en gigant på bortaplan. Man får helt enkelt åka på så många matcher som möjligt för att bättra på oddsen.” Edgren senior slänger även in brasklappen att man förlorade medvetet mot RIG för att få Falkenberg att underskatta. Skribenten väljer att dementera dessa ryktena redan nu och ber samtidigt pappa Martin att ta av sig foliehatten.

Södertelge har nu slagit alla top 5 lag förutom Linköping och Hylte under säsongen (man slog Hylte på försäsongen). På tisdag den 6e februari har man chansen att ta en skalp mot en ny gigant, nämligen just serieledaren Linköping. Det är också den första hemmamatchen sedan den 2:a december. Det innebär att killarna är mycket sugna på att visa hemmapubliken hur långt man har kommit, så nu finns det inga ursäkter för att stanna hemma!

Foto: Robert Boman
Text: Stefan Edgren