Habo kryper närmre toppen efter ny seger

Habo besegrade Sollentuna med 3-1 i en viktig match för att Habo ska kunna blanda sig i topp fyra i årets elitserie.

I första set så följdes lagen år med en knapp ledning för Habo under större delen av setet. Habo vinner första set med 25-23 där Adnan Herco och Alexander Berggren tar många poäng för Habo. Habo lyfter ytterligare i andra set och tar många poäng i mitten och även på högerkanten där Adnan huserar. Habo vinner andra set med 25-21.

Habo spelade med sin ordinarie startsexa med undantag av att Jacob Nordlund även i denna match ersatte Stefan Stolic som har varit sjuk i veckan. Sollentuna vilade två av sina ordinarie spelare, varav landslagsspelaren Staffan Blomgrens frånvaro naturligtvis var ett stort avbräck. 

Habo spelade riktigt bra i tredje och styrde spelet och såg ut att gå mot seger i tre raka, men vid 13-8 fastnade Habo och efter ett antal bra förvarsräddningar och block så fick Sollentuna känning på Habo vid ställningen 13-12. Habo ryckte igen och skaffade sig 20-16, men efter ett antal bra servar av Sollentunas passare Kaius Peltonen så var det kvitterat 20-20. Sollentuna kunde sedan spelat ett säkert spel och Habo missade både serve och anfall och det tredje setet vann Stockholmarna.

Stefan Stolic kom in fjärde set och han blandar och ger i sina anfall, men Stefan är ändå ett ständigt hot med sin stora anfallskraft. Jackson Maris klev fram med några viktig block och anfallspoäng. Bollduellerna blev längre och många bollar räddades upp av båda lagen, vilket uppskattades av publiken. Adnan Herco ordnade två matchbollar till Habo genom att slå i Sollentunas block. Peter Blomgren räddade den första men i Habos side-out kunde Kenneth Rooney avsluta det hela med ett anfall som landar precis innanför baslinjen. Därmed inkasserade Habo sin tredje raka seger.

Alexander Berggren utsågs till bästa Habo spelare och Carl Ljung till bästa Sollentuna spelare.

I och med segern så ligger Habo bara en poäng bakom femman Örkelljunga. På tisdag kväll väntar Falkenberg hemma i Habo sporthall, som kuriosa inför den matchen kan nämnas att de senaste sex mötena mellan Habo och Falkenberg har slutat med hemmaseger. På tisdag får vi se om trenden håller i sig.

Habo Wolley 3 – 1 Sollentuna VK
(25-23, 25-21, 23-25, 25-23)

Bästa poängplockare i Habo
Adnan Herco, 24p
Alexander Berggren, 12p (MVP)
Kenneth Rooney, 12p

Bästa poängplockare i Sollentuna
Peter Blomgren, 13p
Jakob Molin, 13p
Vladan Ceremidzic, 12p