Habotränarens tankar inför mötet med Falkenberg

Klockan 19:00 sista tisdagen i januari slås första serven i mötet mellan Habo och Falkenberg. Laget har stött på varandra två gånger tidigare under säsongen, i Falkenberg blev det seger med 3-2 till hemmalaget men även Habo kunde nyttja hemmaplansfördelen och gå segrande ur andra matchen i tre raka set.

Redaktionen har tagit sig ett snack med spelande tränare Jackson Maris, inför det hyperintressanta mötet

Hur är spelarnas status inför matchen?
-Efter att lite sjukdomar härjat i truppen är vi återigen back on track och alla är redo för match.

Laget har en bra trend, nio segrar på de senaste elva matcherna. Vad är skillnaden jämfört med inledningen av säsongen, då ni tog två segrar på åtta matcher?
-Sammanhållningen både på och utanför planen har ökat enormt sedan början av säsongen. Med ett i princip helt nytt lag tog det lite tid att hitta varandra, men också att hitta vilket spel som passade den spelaruppsättning vi har. Nu känner vi oss trygga i det spel vi har, och spelar för varandra på ett förtjänstfullt sätt

Vad krävs för att ni ska besegra Falkenberg då?
-Vi måste ha kontroll på bollen på den egna sidan, både i servemottagning och försvar. Falkenberg har flera killar som lapar på bollen ordentligt, och att kunna vända till anfall även från tuffa lägen är en viktig nyckel

Har du fler tankar om motståndaren?
-Falkenberg har alltid ett bra lag. Historiskt sett väldigt framgångsrika och trots att det har ett ungt lag i år har de många välväxta spelare. Detta blir första gången vi ställs emot deras nya höger, så det blir spännande att se ifall vi kan neutralisera honom på ett effektivt sätt.

Habo Wolley vs. Falkenberg
Tisdag 30e januari 19.00
Habo Sporthall