Degerfors VBK Orion utökar truppen

Degerfors volley Orion presenterar ytterligare en förstärkning i till laget. Mitt under ”brinnande” säsong ansluter österrikiskan Danijela Racic till klubben och förstärker laget på passarpositionen. Danijela har spelat i den österrikiska andraligan och har nu valt att skriva ett korttidskontrakt med klubben.

Sportchef Per Green intervjuas av klubbens hemsida:

Förstärkning mitt i säsongen? Varför?
 Ja visst är det roligt! I samråd med vår tränare Julie Mota har vi beslutat att titta över passarpositionen. Det är inte så att våra passare varit dåliga på något sätt men det är heller inte deras ordinarie position. Detta ger utrymme för Julie att använda spelarna på ett bättre sätt än tidigare.
Det har jobbats en del i kulisserna under en tid och nu valde vi den här vägen eftersom vi ser att det kan leda till annat längre fram. Mikaela Green har tillsammans med  Michael Jensen (agent), som hjälpt oss riktigt mycket, tagit fram det här alternativet. Det är vi mycket tacksamma för.

Kommer föreningen att inkassera en massa vinster nu?
 Haha. Nej det tror jag inte, men vi kan väl alltid hoppas att det närmar sig lite mer än vad vi visat tidigare. Men nu ska vi vara realistiska: 1 st spelare gör inte enorm skillnad men en passare är en så pass viktig del av spelet så vi hoppas förstås att det blir lite skillnad.
Det ger trots allt ett utrymme för förändring av lagets struktur och det tror jag är viktigt. Sen kanske det finns en baktanke med att testa Danijela i några månader. Man vet ju aldrig var nästa säsong tar vägen så att säga.

 

Julie välkomnar henne till laget:
Although quite late to this season, the Degerfors team has the pleasure of welcoming a new player to the squad! Danijela Racic joins us from Innsbruck, Austria. She is a young setter who is looking to do her studies here in Sweden, and with some luck decided to join the club as well! The team is very excited to have her play with us, and hope that with this new addition it will take us one step closer to winning some points in the Eliteserien.

Danijela’s egna tankar inför anslutningen till laget
Coming to Sweden to play Volleyball is an once in a lifetime opportunity for me. I am very excited and ready for this new challenge. Looking forward to meeting new teammates, fighting for the sport we love and giving more than 100% on and off the court.