Bekväm seger för Tierp hemma mot Lund

Tierp Volley hade långväga besök när Lund gästade Centralhallen. Skåningarna hade lite otur med tågförseningar och kom till Tierp först 70 min före matchstart. Frågan är om det påverkade laget för man var aldrig riktigt med i matchen.

Samtliga tre set såg nästan likadana ut. Lund hängde med ganska bra i början men ju längre in i seten du kom ju mer tog hemmalaget över. Man gjorde det med ett stabilt spel både vad gäller anfall som försvar. Om man ska jämföra lagen från deras senaste möte nere i Lund kan man konstatera att det är Tierp som gått klart mest framåt. Man passade på att ge samtliga spelare bra med speltid och det resulterade i att man spred poängen på ett imponerande sätt.

En sak jag också imponerades av var tränare Jonny McDonalds oerhörda engagemang. Exempelvis när Tierp i andra set går till ledning med 8-6, varvid han tar timeout och ”skäller” på grabbarna för att dom inte fullt ut följt deras gameplan. Det är ett tydligt tecken på att han tror på laget och att han kräver fullt jobb från varje individ hela tiden, bra jobbat Jonny.

Nu väntar två tuffa bortamatcher, LVC och Falkenberg, där man kan förvänta sig ett helt annat motstånd.

Tierp – Lund  3 -0 (25-18, 25-16, 25-19)

Micke Lind, Tierp Volley