Förändringar i Örebros trupp

Örebro gör ett par förändringar i truppen inför våren.

Det står nu klart att mångåriga spelaren i Örebro, Sara Cavretti, lämnar truppen mitt i säsongen och flyttar till Stockholm. Sara har under flera år kombinerat elitseriespel med beachvolleyboll på den svenska touren. Efter att hennes jobbvikariat gått ut så väljer Sara att fortsätta studera kommande termin i Stockholm och får samtidigt större chans att lägga en bra grund för kommande beachvolleybollsäsong. Sara är unik på så vis att hon är en av få spelare som gått vägen från beachvolleybollen till inomhusspel på elitnivå. Det är bara några få spelare genom åren som gått den vägen, annars är det tvärtom som gäller. Vi tackar för alla år och önskar Sara lycka till med sin beachvolleysatsning och civila karriär.

Sedan länge är det också överenskommet med Frida Lund att hon bryter säsongen efter nyår och gör en efterlängtad långresa till Asien under våren. Frida har redan innan säsongen aviserat sin resa under våren och vi hoppas hon får en resa att minnas.

#5 Sara Cavretti

#14 Frida Lund

 

In i truppen kliver Sofie Sjöberg.

Sofie Sjöberg, 24, är tillbaka i Örebro efter en termin på Island.

De senaste årens stora liberoprofil i Örebro valde efter sin examen i juridik (internationell rätt) att ta en termin på Island. Där har hon pluggat vidare samt varvat med spel i Isländska ligan. Sofie är nog en av de mest allround kunniga spelare vi haft i Örebro och därför föga överraskande att hon nu spelat vänsterkant med framgång ett halvår.

Nu är hon tillbaka i Sverige och vi är glada att hon valde att återkomma till Örebro. Vilken roll blir det här? Återstår att se hur Brendan vill använda Sofie. Sofie har ju spelat både passare och libero i landslaget genom åren och i Örebro har hon varit libero de senaste tre åren. Det kommer säkert prövas en hel del innan coach Brendan helt vill bestämma sig hur nyttja Sofie på bästa sätt.

 

Det innebär att truppen består av tolv kontrakterade spelare. Örebro Volley kommer inom kort komplettera med ytterligare två spelare.

/Örebro Volley

Bilder: Klubben & Ateljé Änggatan