Mästarna sajnar profilspelare

Linköpings VC har gjort klart med en riktig profilvärvning. Johan “Bullen” Eriksson har skrivit på för de svenska mästarna.

– Jag har valt Linköping VC där både stad och klubb skapar bra förutsättningar att träna, spela och bo i. Att laget förfogar över en rutinerad trupp med flera landslagsspelare och stabilt finallag skapar också ett mervärde, säger liberon i ett pressmeddelande.

Inför säsongen 2017/18 meddelade Johan att han skulle lägga “skorna på hyllan”. Med lite mer än halva säsongen spelad står dock alltså klart att det blir comeback.

Johan, som är fostrad i Vingåkers VK, har representerat Falkenberg de senaste fyra säsongerna, under vilka han var med och spelade hem två SM-guld och två SM-silver. På meritlistan finns också mängder av matcher i det svenska herrlandslaget, med vilket han var med och vann European League-brons så sent som i juli.

– Johan är en önskespelare för vilket lag som helst. Han är landslagslibero och tillför mycket energi i sitt spel med bra servemottagning och bra försvarsspel, säger LVC:s ordförande Bo Kindgren i ett pressmeddelande.

Värvningen kommer minst sagt lägligt, med en dryg vecka kvar till Grand Prix-festen i Uppsala, där Johan blir en nyttig förstärkning.

Foto: falkenbergsbild.se