Familjefejd i Arenan

Hylte/Halmstad mot Vingåker, lillebror Viktor mot storebror Matthias. På söndag möts de på varsin sida nät i Halmstad Arena.

VVK har även pappa Lindberg, Per, som lagledare. Inte mindre än 3 i familjen som kommer göra sitt yttersta för att kunna titulera sig ”bäst i familjen”, om än tillfälligt tills nästa gång lagen möts. Lite kuriosa är att pappa Per är en gammal beryktad skyttekung i fotboll. Lika giftig på huvudet som sönerna är på volleyboll? Frågan är, vilka håller mamma Maggan på under matchen?
Vi får även se Marcus Torstensson på andra sidan nät. Marcus valde i våras att gå till VVK efter gymnasiestudier på RIG tillsammans med klasskamraterna Fredrik Ljung och Jesper Ullberg. På kontot utländska spelare ser vi spelande tränaren/passaren Alex Jenkins, centern Ieuan Lamb och VVK:s 205cm långe poängmaskin Sam Shenton.
Kan vi få stopp på Alexs snabba passningsspel som många gånger söker sig till Sam är mycket vunnet. Tuffare servar eftersöks än förra helgen.
Läget i laget är bättre än förra veckan. Satoshi Umeno hade problem med ryggen men säger själv att han gått från 80% till 97%. Gabriel Neves har haft ont i ryggen och axeln men efter någon dags extra vila visar han att han är i bra skick och riktigt spelsugen. Det enda frågetecknet från förra helgen är Joakim Lindboms högerfot. Efter 4 veckors vila har han börjat träna lite lätt igen men det är tveksamt om han spelar på söndag.
Till sist får vi också notera att Anton Tegenrot, libero med nr 8 på bröstet, gör på söndag sin 200:e elitseriematch i Hylte/Halmstad-tröjan. Härligt med en sån fantastisk spelare!
Text Per-Erik Dalqvist
BIld Robert Boman/falkenbergsbild.se