Två nya poäng efter tuff femsetare

Det blev återigen en hård fight när Tierp den här gången tog sig hela vägen ner till Lund. Man startade första set med att byta poäng med varandra men efter halva setet så tog bortalaget tag i taktpinnen och kunde ganska klart vinna det med 25-19.

I andra set kom man tidigt i underläge och hade ej förmågan att täppa till försprånget utan Lund vann setet med 25-20.

Tredje setet var ett bottennapp från Tierps sida samtidigt som Lund gjorde poäng på det mesta och det drog iväg till 25-27 till hemmalaget.

Fjärde set var det jämnaste och lagen följdes åt ända fram till slutet där Tierp visade sig lite starkare. Man spelade hem setet med 26-24 och ett avgörande set var att vänta.

Här tog bortalaget ett stadigt grepp om händelserna från start även om Lund tappert krigar sig lite närmre mot slutet. Man var så nära som 12-14 men där vann Tierp sin 15 poäng och därmed kunde man inkassera ytterligare två poäng.

På det hela taget så gjorde Tierp ingen toppinsats, man blev för ensidig i sitt anfallsspel, blockspelet var i princip obefintligt så det finns betydligt mer att plocka fram när det gäller det. Man lyckades däremot hålla en bättre nivå vad gällde egna misstag och servemissar än tidigare matcher. Man hade också en imponerande blockupptäckning vilket är kul att se. Men som sagt, det finns en del att jobba på.

Nu blir det att slipa på lite detaljer innan man nästa helg får besök i Centralhallen av dom båda topplagen Falkenberg och Linköping.

Lund – Tierp 2 – 3 (19-25, 25-20, 25-17, 24-26, 12-15)

/Micke Lind, Tierp Volley