Elitseriehelgen bjuder på åtta bataljer

Volleybollvänner – vi kan se fram emot en härligt fullspäckad elitseriehelg! Åtta matcher står på schemat. Elitserienvolleyboll.se går igenom spelschemat, potentiella milstolpar och levererar också länkar till livescore och livesändningar.

Åtta matcher i helgen, alltså. Bland höjdpunkterna hittar vi bland annat ett toppmöte på damsidan, där serieledande Örebro tar emot tabelltvåan Engelholm för en tidig seriefinal.

Tungviktarna har inlett grundserien urstarkt. Båda lagen är obesegrade så här långt; Örebro står noterade för fem segrar, Engelholm för fyra. Gemensamt för lagen är också att de förfogar över tungt beväpnade anfallsuppsättningar. I EVS återfinns exempelvis Tess Roundtree, Kaleigh Nelson och Emily Sklar – en trio proffs som alla placerar sig toppen av poängligan. Örebro svarar i sin tur med att kunna mönstra notoriska poänggörare så som Jonna Vigfusdottir, Diana Lundvall och Freja Morén. Vi kan med andra ord sannolikt se fram emot en riktig sluggerfest!

Söndagens drabbning mellan Örkelljunga och Linköping lär också bli en riktig höjdare. Här ställs alltså guldtippade ÖVK mot de regerande svenska mästarna, något som torde bli en spännande värdemätare.

Att hålla koll på

Milestone trackern varnar återigen för Hylte/Halmstads Daniele Kovacs de Lima som närmar sig 200 serveess i sin elitseriekarriär. Ytterligare två i helgens möte med Degerfors skulle göra att hon tangerar noteringen. Därutöver har Linköpings centerjätte Carl Ahremark blott tre serveess kvar till 150. Lagkamraten Linus Ekstrand är i sin tur endast sex pinnar från att nå den imponerande milstolpen 1000 inspelade poäng.

Foto: Roger Linde.

2017-10-28
DAMER
15:00 – Svedala vs Sollentuna
15:00 – Lund vs Lindesberg
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
17:30 – Lund vs Tierp
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

2017-10-29
DAMER
14:00 – Gislaved vs Linköping
14:30 – Hylte/Halmstad vs Degerfors (Livesänds)
18:00 – Örebro vs Engelholm (Livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
16:00 – Örkelljunga vs Linköping (Livesänds)
17:00 – Hylte/Halmstad vs Vingåker (Livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

Ytterligare livesändningar kan tillkomma!

KOMPLETT SPELSCHEMA
www.elitserienvolleyboll.se
Elitserien damer
Elitserien herrar

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
13-14 januari: Grand Prix i Uppsala
11 mars: Sista grundserieomgången blir komplett. Senare samma dag genomförs slutspelslottningen.
17 mars: Slutspelet startar
Slutet av april: SM-finaler spelas