Hylte/Halmstads damer redo för premiär

Hylte/Halmstads damer gör sig redo för söndagens seriepremiär mot Svedala i Halmstad Arena. Matchstart 14.30.

Efter en lång och framgångsrik försäsong är det äntligen dags för säsongspremiär i Elitserien för ett av Halmstadidrottens bästa företrädare, Hylte/Halmstad Volley damer.

Säsongens första match spelas i Halmstad Arena på söndag kl. 14.30 mot Svedala VK.

Hylte/Halmstad har haft en tuff matchning i september mot svenska men framför allt danska topplag. Seger i både Örebros och Bröndbys (Danmark) turnering har skapat både självförtroende men också förväntningar på och i årets lag.

Som vanligt, är stommen kvar i laget (7 spelare kvar) och sedan har det spetsats på med flera spelare för framtiden och några riktigt intressanta proffs. Laget består av 14 spelare, där dock vår egen Esther Evans inte kommer att ansluta tillbaka i laget förrän i slutet av december, då hon är i London på skolutbyte.
Annars är det en trupp med en bred topp, vilket är en bra egenskap för laget i år med årets program. Det ska spelas 27 matcher i Elitserien och parallellt med detta spelar HH också i Öresundsligan, där det då tillkommer 6 matcher under grundserien.

Nya spelare: Terese Bengtsson Gislaved, Cornelia Rosenqvist RIG/Lund, Karis Watson USA, Symone Hayden USA, Taylor Bruns USA, Alexandra Nyström Sollentuna och Esther Evans egen produkt.

Taylor Bruns är passaren som ska leda laget i år. Hon kommer närmast från flera säsonger i Finland men har ett år i Belgiska ligan också. En fantastisk lirare med kvalitéer och verktyg som kommer att göra våra anfallare både bättre och effektivare. Hon kommer att dela sysslan med Tilda Hellgren som har omskolats från kant till passare. Tilda har redan tagit stora kliv i sin utveckling och kommer att vara en etablerad passare när säsongen är slut.

På centersidan har vi lyckats få hit Karis Watson, senast från England och innan det Clemson, USA. Karis är ett fysiskt fenomen som redan slår testrekord på löpande band i vår fys- och styrketräning. Hon har redan visat att hon i både anfalls- och blockspelet kommer att vara en dominerade spelare i laget och ligan. Vi har också lyckats få hit Terese Bengtsson från Gislaved, en stor talang som redan på försäsongen visar att hon på allvar vill vara med och slåss om en plats på planen. Detta trots att vi jobbar på att förändra mycket teknik i hennes spel, så har hon under försäsongen visat prov på hög kvalitét i både anfalls- och blockspelet.

Matchen!

Årets HH Volley kommer att präglas av ett snabbt anfallsspel, men förhoppningen är också att laget ska kunna visa upp och spela ett bättre försvarsspel och ett effektivare transitionspel än tidigare säsonger.

Svedala VK har haft en stor omsättning på spelarna till denna säsongen och fått en ny tränare i Dick Runesson, tidigare Gislaved under många år. Han är nu ansvarig tränare för laget och har fyllt på i laget med flera unga talanger, några spelare från Lund och tre utlandsproffs. Den mest exotiska är passaren från Trinidad & Tobago som ska bli intressant att se och följa i Sverige.

HH har inte spelat något mot Svedala under försäsongen och skånelaget har också matchats sparsamt, så informationen om laget är annars tunt.

Hylte/Halmstad – Svedala
Söndag 14.30 – Halmstad Arena

Text: Tony Westman
Bild: Robin Nylén