Ungt Falkenberg laddar för premiär

Efter en lång sommar får man äntligen kliva tillbaka in i Falkhallen och se på elitserievolleyboll! FVBK står med många häftiga utmaningar framför sig i år. Inte minst av dom är den väldigt unga truppen som börjar en ny resa med elitlaget. Killarna är lagets framtid, men tack vare deras ungdomliga entusiasm (och tålamod) vill de bevisa att de redan nu hör bland elitseriens bästa. Som sagt…stora utmaningar.

Vingåkers VK står för motståndet i seriepremiären. VVK har en stor trupp med många nya ansikten så det är lite svårt att veta hur de kommer att spela på lördag. Vi vet att tre engelsmän förstärker VVK. 203cm landslagsman Sam Shenton är en välväxt vänsterspiker. Han joinas av center Ieuan Lamb och passare Alex Jenkins som jobbar också som lagets tränare. Chris Kalfic som har tidigare spelat i Habo och Örkelljunga skrev på i VVK samt tre RIG elever, Fredrik Ljung, Marcus Torstensson och Jesper Ullberg.

FVBK har också många nya ansikten i elitlaget fast ansikten som dom flesta i publiken känner igen. Albin Becevic, Alexander Gustafsson, samt gymnasieelever Daniel Gruvaeus och Edvin Swärd är 4 egna produkter som satsar fullt ut. Helt ny är August Borna som flyttar från Lund och Nils Åkerman som ser till att vi har 2 bröderpar i laget. Vi har längtat efter seriepremiären och jag räknar med en match med extra energi på plan. Kom till Falkhallen och visa på läktaren att ni har också väntat länge för detta!

Text: Coach, Patrick Aparico

FVBK – Vingåkers VK, lördag 7 oktober kl 15:00, Falkhallen

Livestream: www.sidecourt.live