Fokus på rätt saker gäller för ÖVK

ÖVK vann första kvartsfinalen på bortaplan och har nu två raka hemmamatcher och chans att avsluta kvartsfinalserien på hemmaplan. Det är detta som gäller att försöka hålla borta från tankarna, omedvetet kommer tankarna att komma upp om framtiden det kan vi inte göra mycket åt men det vi kan göra är att styra och behandla tankarna på rätt sätt.

Vi måste fortfarande se detta som en match i taget, kvartsfinalserien är i bäst av fem matcher och vi har en motståndare vars vilja att vinna är lika stor som vår. Förberedelserna innan matchen kommer att bli A-O, allt vi gör innan matchen påverkar vår prestation under matchen, mer fokus på den individuella och lagets prestation än själva resultatet och vad det innebär för framtiden, kan vi fokusera på nuet och inte framtiden eller för den delen det som har skett tidigare så finns det en stor chans att vi kan leda matchserien med 2-0 efter torsdag.
Habo hade två centrar borta förra matchen, säkerligen kommer en utav dem stå på plan på torsdag och ge dem lite mer stabilitet i framförallt blockspelet även fast ersättarna gjorde en mycket solid insats speciellt Alexander Berggren, Alexander som har spelat väldigt bra under ett par veckor och fått ett litet genombrott.
ÖVKs passare Shun Imamura visade sin klass i första kvartsfinalen och dominerade matchbilden med sitt snabba och variationsrika anfallsspel, han fick bra stöd av våra servemottagare som hade en väldigt stabil och bra servemottagning. Detta är otroligt viktigt för vårt lag, att göra andra bra, det är oftast två slag innan det tredje slaget som är poänggivande dessa två slag gäller att göra så precist som möjligt och skapa ett så bra utgångsläge som möjligt för det tredje, kan vi göra andra bra, kan vi få lagkamraten som står bredvid oss att vara bra för att min handling har varit bra så blir vi svårslagna.