Damernas SM-kvartsfinal 2 i Halmstad Arena

Onsdag 22 mars kl 19.00 SM-kvartsfinal 2 – Hylte/Halmstad vs Gislaved i Halmstad Arena. Dags för Gislaveds VK att utmana Hylte/Halmstad. Kommer man lyckas med detta?

 Hylte/Halmstad Volley vann första matchen i derbykvartsfinalen mot Gislaved borta. Det blev en Tiana Dockery show i Gislehallen, när amerikanskan plockade fram den stora kanonen och spelade hem 24 poäng själv till sitt HH Volley, av totalt 75 vunna poäng. Gislaved hade svårt att stå emot den offensiva satsningen från gästerna, men spelade upp sig i andra set där de i mitten av setet hade en liten ledning. Detta mycket tack vare ett bra försvarsspel av hemmalaget.

Nakeyta Clair och Tilda Hellgren spelade inte i Gislaved. Nakeyta som förra veckan hade halsfluss och Tilda Hellgren (som är borta resterande del av säsongen) opererade sin armbåge i måndags.

 Nu väntar två matcher hemma i Halmstad Arena för H/H Volley med start imorgon onsdag kl 19.00.

Hylte/Halmstad kommer in i matchen på onsdag med ett gott självförtroende, men jobbar naturligtvis vidare på att förbättra delar i spelet. Både serve- och försvarsspelet kan förbättras på några punkter.

Förhoppningsvis kan Hylte/Halmstad fortsätta med sitt offensiva spel, samtidigt med hemmaplansfördel få en högre servepress på gästerna.

  Senaste SM-kvartsfinal 1:

Gislaved vs Hylte/Halmstad 0-3 (13-25, 21-25, 16-25)

 Bästa poängplockare i H/H:

Tiana Dockery 24 poäng

Jonna Wasserfaller 10 poäng

Bästa poängplockare i Gislaved:

Malina Fransson 7 poäng

Alexandra Vajdova 6 poäng

 Kommande SM-kvartsfinaler:

22 mars 19.00 Hylte/Halmstad vs Gislaved, Halmstad Arena

25 mars 14.00 Hylte/Halmstad vs Gislaved, Halmstad Arena

  Tony Westman, Head Coach Hylte/Halmstad Volley

  Foto: Leif Nilsson, Hylte/Halmstad Volley