Örebro i förarsätet efter bortaseger

Örebro Volley kunde, trots att de blev pressade i det tredje setet, vinna den första kvartsfinalen mot Sollentuna med 3-0.

Det var ett laddat Örebro volley som klev in på planen i lördags och vi gick snabbt ifrån till ledning med 7-1 med hjälp av pressade servar och effektivt anfall. Då gick Sollentunas #11 Isabelle Falck ner och servade och lyckades ta 3 raka serveäss vilket jämnade till ställningen lite grann. Men här gick vi in i en riktigt bra period med servepress som Sollentuna hade mycket svårt för vilket gav oss läge efter läge att avgöra bollar till vår fördel. Vid ställningen 22-7 slappnade vi av en aning vilket resulterade i att Sollentuna fick komma ikapp lite innan vi avgjorde setet till vår fördel och setsiffrorna 25-13.

Set nummer två började betydligt jämnare och lagen följdes åt till ställningen 7-7 innan vi gjorde ett ryck och gick ifrån i poängprotokollet. Även i detta set hade vi bra servepress och nu fungerade även vår egen servemottagning bättre än i det första setet vilket gav Josephine på passarpositionen fler alternativ i anfallsspelet. Setet slutade 25-14 till Örebro efter 16 anfallspoäng, 4 serveäss och 1 blockpoäng och vi stod då inför utmaningen att ta det tredje setet när de två första relativt enkelt gått till oss.

Det tredje setet visade sig också bli det mest ofokuserade av båda lagen och vi såg betydligt fler egna misstag än tidigare i matchen. Men det var också det jämnaste setet poängmässigt då vi aldrig riktigt fick till samma ryck i poängprotokollet som vi fått till i set 1 och 2. Vid ställningen 17-11 var det nog inte många som trodde på en vändning från Sollentuna men kanske just därför så började vi slarva onödigt mycket i vårt anfallsspel vilket resulterade i 6 anfallsmiss (hälften av våra totala 12 anfallsmiss under hela matchen). Självklart tog Sollentuna den chansen och lyfte sig spelmässigt och skapade nerv när de inte bara reducerade utan kvitterade vid 21-21. När vi som mest behövde det skärpte vi till oss och tog efter det 3 anfallspoäng och 1 serveäss vilket avgjorde setet och därmed matchen till vår fördel.

Totalt sett så är vi mycket nöjda med hur vi förbättrade vår servemottagning efter den tuffa starten i det första setet. Sofie ledde verkligen laget där med sina 79% positiva och 71% perfekta mottagningar sett över matchen. Anfallsmässigt var det Aida med 61% kills och Iida med 46% kills som ledde laget, Iida var även poängbäst med 19 poäng fördelat på 5 serveäss, 13 anfallspoäng och 1 blockpoäng. Sara Cavretti fick coachernas utmärkelse “dagens slitvarg” efter många försvarsräddningar i viktiga lägen. Nu är det fullt fokus på kvartsfinal #2 som spelas i Idrottshuset onsdagen den 22:a mars kl 19.00, vi ses då!