Supercupfinalerna är här!

13-14 september inviger vi den nya elitvolleybollsäsongen!
Och det är titlar på spel direkt då det dukats för dubbla supercupfinaler i Odenhallen, Falköping. Titelmatcherna följs bäst från läktarplats, annars via streaming på VolleyTV.se! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljetter:

Med förra årets instiftande av Svenska Supercupen finns nu en “gyllene trippel” av troféer att tampas om i svensk elitvolleybolls finrum, där Grand Prix och SM utgör övriga.

Precis som under fjolårets premiärupplaga avgörs de båda finalerna i samband med mötesplatsen Svensk Volleyboll Convention i volleyfästet Falköping, dit uppemot 200 besökare vallfärdar för att förkovra sig i workshops, föreläsningar och clinics.

Engelholms damer och Hylte/Halmstads är regerande supercupmästare och har gett sig själva chansen att försvara titlarna genom att återigen kvalificera sig.

Örebro Volley, 2024 års svenska mästare på damsidan, samt Floby VK, SM-tvåa på herrsidan, utgör utmanarna som radar upp på andra sidan nätet i Odenhallen, där gulddrabbningarna ska stå i dagarna två.

Supercupfinalerna blir det stora öppnandet av elitvolleybollsäsongen 2024/25. Utöver att matcherna erbjuder de kvalificerade lagen en ärorik titel att lägga vantarna på, utgör de också en viktig värdemätare och en chans att slå an tonen för den nya säsongen. De lag som sedermera står som segrare får en skön boost att ta med sig till seriespelet som startar den 28 september.

Herrfinalen är först ut att avgöras. Med start 19:00 på fredag kväll drabbar Hylte/Halmstad och Floby samman, vilket blir en dubbel finalrepris på förra säsongens Grand Prix och SM-slutspel. De sistnämnda har revansch att utkräva, efter att ha fått se sig besegrade av hallänningarna i båda guldkamperna. Med de hängivna hemmasupportarna i ryggen är det kanske tredje gången gillt som gäller för Floby?

Damfinalen spelas i sin tur på lördag med samma starttid. Kombattanterna Örebro och Engelholm är två av de tre giganter (Hylte/Halmstad är den tredje) som i omkring tio års tid dominerat svensk elitvolleyboll på damsidan. Längs vägen har de byggt upp en rivalitet som sporrar och driver på utvecklingen. Därför är lördagens drabbning även laddad med en stor skopa prestige.

Titelmatcherna upplevs tveklöst bäst från läktarplats i Odenhallen – biljetter köps via TicketCo.se! Länk till annan webbplats. För dig som köpt Guld- eller Helgpaketet till Svensk Volleyboll Convention ingår inträde till supercupfinalerna.

Du som inte har möjlighet att ta dig till Falköping kan streama tillställningarna via VolleyTV.se Länk till annan webbplats.!

LÄNKAR

Köp biljett till damfinalen
Köp biljett till herrfinalen
Streama supercupfinalerna på VolleyTV
Livescore Supercupen Dam
Livescore Supercupen Herr
Svensk Volleyboll Convention