Säsongens lag 2023/24: Här är spelarna som tar plats i ”Dream Team”

Spelarna har sagt sitt! I dag avslöjar vi lirarna som röstats in i Säsongens lag 2023/24. Sju lag finns representerade bland totalt 14 spelare som tar plats i drömuppställningarna.

Säsongens lag instiftades inför säsongen 2015/16 och är för många den mest ärofyllda utnämningen för en elitseriespelare. Varför? För att det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstat fram drömuppställningen!

Omröstningen pågick 20-24 mars och dam- och herrsidan har utsett varsin uppställning.

Urvalet var obegränsat, alla elitseriespelare har kunnat röstas in. Den spelare som fått flest röster på en specifik position erhåller en plats och de kompletta uppställningarna består av en passare, en libero, en högerspiker, två vänsterspikers och två centrar.

Säsongen 2023/24 ser ”Dream Team” ut som följer:

Säsongens lag – dam:

  • Passare: Natalie Hayward, Örebro
  • Vänsterspikers: Kira Thomsen, Örebro, Cecilia Malm, Hylte/Halmstad
  • Centrar: Julia Nilsson, Engelholm, Jonna Nilsson, Örebro
  • Högerspiker: Paulina Lindberg, Örebro
  • Libero: Filippa Brink, Engelholm

Säsongens lag – herr:

  • Passare: Dardan Lushtaku, Hylte/Halmstad
  • Vänsterspikers: Viktor Lindberg, Floby, Jakob Molin, Sollentuna
  • Centrar: David Jannesson, Floby, David Pettersson, Hylte/Halmstad
  • Högerspiker: Koichi Arakida, Uppsala
  • Libero: Alfred Walthersson, Floby

På damsidan dominerar seriesegrande Grand Prix-vinnaren Örebro genom att lägga beslag på hela fyra av sju platser. Amerikanska proffsen Natalie Hayward (passare) och Kira Thomsen (vänsterspiker) har sällskap av Norsjöfostrade trotjänaren Jonna Nilsson (center) och landslagsspikern Paulina Lindberg.

Regerande mästaren Engelholm får in två spelare i form av landslagsduon Julia Nilsson (center) och Filippa Brink (libero), medan serietvåan Hylte/Halmstads representant utgörs av Cecilia Malm (vänsterspiker), som så sent som i går utsågs till Säsongens spelare i Elitserien på damsidan.

På herrsidan är det i sin tur Floby som dominerar, med tre spelare i drömuppställningen. Säsongens spelare Viktor Lindberg (vänsterspiker) tar plats tillsammans med spektakulära liberon Alfred Walthersson och grundseriespelets stora blockkung, David Jannesson

Regerande mästaren Hylte/Halmstad ingår med två erfarna blågula stjärnor; alltid sevärda Dardan Lushtaku (passare) och centerbjässen David Pettersson.

Herrarnas drömlag sticker ut genom att två föreningar som placerat sig utanför topp 3 i grundserietabellen har lyckats spränga sig in med varsin representant. Femman Sollentunas skicklige vänsterspiker Jakob Molin tar plats i uppställningen, likaså åttan Uppsalas japanska högerspiker Koichi Arakida.

Under gårdagen avslöjades vinnarna av Säsongens utmärkelser, som röstats fram av elitseriecoacherna.

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema SM-slutspelet damer
Spelschema SM-slutspelet herrar
Resultat Elitserien damer
Resultat Elitserien herrar