Elitseriehelg med Skånederby och totalt åtta matcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Åtta matcher förgyller helgens omgång; fem på damsidan och ytterligare tre på herrsidan. Och kommande dagar är det läge att tömma ut sig rejält och lämna allt på banan. För nästa helg erbjuds grundseriens första andningshål då Elitserien tar kort uppehåll till förmån för 2023 års U23-SM som avgörs i Lund.

Vi noterar att damsidans Linköping och IKSU spelar dubbla matcher i helgen. Först möts de under lördagen, varpå LVC bortaspelar mot Gislaved under söndagen samtidigt som IKSU då gästar Sollentuna. IKSU tog för övrigt säsongens första seger förra helgen då Göteborg tvingades kapitulera i tre raka set.

På herrsidan är det dukat för Skånederby på lördag eftermiddag, då Malmö gästar hittills obesegrade Lund. Hemmalaget står givetvis som stora favoriter, men Malmös form tycks vara på uppåtgående; förra helgen tog nykomlingen en tung skalp och säkrade första två poängen för säsongen när de gick segrande ur en svängig femsetare hemma mot Uppsala.

En snabb titt på elitseriestatistiken ger oss också information om att ett gäng individuella milstolpar är nära att passeras:

  • Damlandslagscentern Elsa Arrestad, Örebro, har sex blockpoäng kvar till 350. Hennes lagkamrat Diana Lundvall är i sin tur ett ynka serveess från att nå en total om 150. I lördagsmatchen mot Göteborg har de chans att nå de högst respektabla noteringarna.
  • Sollentunas Isabelle Falck står i dagsläget på 1491 anfallspoäng i sin elitseriekarriär. Nio ytterligare i söndagens hemmamatch mot IKSU skulle göra att hon korsar 1500-gränsen. Sedan tidigare har Falck passerat mäktiga 2000 totalpoäng (anfall + block + serveess).
  • Lunds VK:s passare Fredrik Holgersson går för serveess nummer 100 i derbydrabbningen med Malmö. I dagsläget står han noterad för 99.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med hela säsongen fram till att vi korar svenska mästare våren 2024! Såväl månadsabonnemanget som årskortet inkluderar nu även 2023 års upplaga av Nevza U19 Championship som avgörs 27-29 oktober i Rovaniemi.
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

HELGENS OMGÅNG
Dammatcher

2023-10-28
14:00 Linköping – IKSU
15:00 Lindesberg – Engelholm
15:00 Örebro – Göteborg

2023-10-29
14:00 Gislaved – Linköping
14:30 Sollentuna – IKSU

Herrmatcher
2023-10-28
15:00 Floby – Vingåker
15:00 Lund – Malmö

2023-10-29
17:00 Sollentuna – Örkelljunga

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema Elitserien damer
Spelschema Elitserien herrar