Superlördag med nio elitseriebataljer

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Håll i er!

Lördagen den 14 oktober är det dukat för storslagen elitseriekavalkad med hela nio matcher inom loppet av några timmar. Fem drabbningar på damsidan kompletteras av ytterligare fyra på herrsidan.

Bland höjdpunkterna hittar vi dammötet mellan Hylte/Halmstad och Örebro, två lag som är obesegrade hittills under grundserien och som under många och långa år tampats flitigt med varandra i toppen av svensk elitvolleyboll. Matchstart 14:00 i Halmstad Arena.

I andra änden av damernas elitserietabell hittar vi IKSU och RIG Falköping som drabbar samman med samma starttid i IKSU Sportcenter. När krutröken lagt sig kommer ett av lagen kunna räkna hem första segern för säsongen.

På herrsidan håller vi ett extra öga på Lund, Floby och Hylte/Halmstad; tre lag som inlett säsongen starkt och ännu inte förlorat varken matcher eller set. Lund gästar Vingåker medan Floby och Hylte/Halmstad har hemmamatcher mot Örkelljunga respektive Sollentuna.

Hylte/Halmstad har för övrigt förstärkt laget ytterligare de senaste dagarna. Ibrahimovic (!) gör flytten till Halland. Nej, inte svenska fotbollsspelaren Zlatan. Nu snackar vi österrikiska volleybollspikern Edin.

– Vi får en kille till oss som är allround som spelare med en bra serve och är vass i anfallet. Men han kan inte bara banka på utan kommer att ta ansvar i servemottagningen, säger sportchef Mårten Johansson till Hallandsposten.

Helgen stänger sedan med en tionde och sista match som spelas på söndag när Habo tar emot Södertelge med start 16:00.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, till dess att vi korar svenska mästare våren 2024!
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

HELGENS OMGÅNG
Dammatcher

2023-10-14
14:00 Göteborg – Engelholm
14:00 Hylte/Halmstad – Örebro
14:00 IKSU – RIG Falköping
14:30 Sollentuna – Lund
15:00 Lindesberg – Linköping

Herrmatcher
2023-10-14
14:00 Vingåker – Lund
14:30 RIG Falköping – Malmö
15:00 Floby – Örkelljunga
16:30 Hylte/Halmstad – Sollentuna

2023-10-15
16:00 Habo – Södertelge

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema Elitserien damer
Spelschema Elitserien herrar