I kväll ska det avgöras – i kväll ska svenska mästare koras

Dagen är kommen. Tiden är inne.
Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar och länkar inför fredagskvällens direkt avgörande SM-final mellan regerande mästarna Hylte/Halmstad och utmanarna Habo.

Vilket drama! Vilken rysare!

2023 års SM-finalserie på herrsidan är redan en svensk elitvolleyklassiker. I kväll avgörs den i Halmstad Arena. I kväll korar vi svenska mästare.

En lång och lidelsefull elitseriesäsong har kokat ner till en enda match där SM-guldet slutligen ska delas ut.

På ena sidan, tiofaldiga svenska mästarna Hylte/Halmstad som gick obesegrade genom grundserien, Grand Prix och de två inledande slutspelsfaserna – och som nu jagar tredje raka SM-titeln.

På den andra, förstagångsfinalisterna från Habo som med hunger, inspiration och glödande entusiasm både charmat och chockat i jakten på klubbens första SM-titel.

Det lilla men mäktiga volleybollfästet vid Vätterns strand vann de två första finalmatcherna högst imponerande och hade en handen på SM-pokalen, men den halländska draken reste sig i motvind tvingade fram den nu stundande femte och direkt avgörande guldmatchen via två raka 3-1-triumfer.

Senast en SM-final gick hela vägen till fem matcher var säsongen 2005/06, då Hylte/Halmstad besegrade derbyrivalen Falkenberg. Nu har det alltså hänt igen, ännu en gång med H/H i ena huvudrollen.

I kväll, fredagen den 28 april, skrivs det sista kapitlet i denna sagolikt dramatiska finalserie. Matchstart 19:00 i Halmstad arena. Bänka er bäst på läktaren, annars framför Volleykanalens YouTube-sändning.

Nu njuter vi. Nu upplever vi. Nu ser vi mästare koras!

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
Spelschema och stats SM-slutspelet Dam
Spelschema och ststs SM-slutspelet Herr
Streaming: Här visas SM-finalerna!
Om elitseriesäsongen 2022/23
Sluttabell Elitserien dam
Sluttabell Elitserien herr

SÅ AVGÖRS SM-SLUTSPELET
De åtta främst placerade lagen från grundserien deltar i SM-slutspel. Säsongens stora crescendo startar helgen 18-19 mars och pågår fram till slutet av april. Förutom svenska mästare ska även bronsmedaljörer koras. Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final. Bronsserien spelas i bäst av två matcher, där golden set avgör i det fall att lagen vinner varsin match.

Mer information om SM-slutspelet och dess upplägg hittar du här!