Säsongens lag 2022/23: Här är spelarna som tar plats i ”Dream Team”

Spelarna har sagt sitt! I dag avslöjar vi lirarna som röstats in i Säsongens lag 2022/23. Tio lag finns representerade bland de totalt 14 spelare som tar plats i drömuppställningarna.

Säsongens lag instiftades inför säsongen 2015/16 och är för många den mest ärofyllda utnämningen för en elitseriespelare. Varför? För att det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstat fram drömuppställningen!

Omröstningen pågick 22-26 mars och dam- och herrsidan har utsett varsin uppställning.

Urvalet var obegränsat, alla elitseriespelare har kunnat röstas in. Den spelare som fått flest röster på en specifik position erhåller en plats och de kompletta uppställningarna består av en passare, en libero, en högerspiker, två vänsterspikers och två centrar.

Säsongen 2022/23 ser ”Dream Team” ut som följer:

Säsongens lag – dam:

  • Passare: Taylor Bruns (Göteborg)
  • Vänsterspikers: Jamie Stivers (Engelholm), Hanah Blume (Göteborg)
  • Centrar: Jonna Wasserfaller (Hylte/Halmstad), Elsa Arrestad (Örebro)
  • Högerspiker: Caitlin Tipping (Linköping)
  • Libero: Sofie Sjöberg (Örebro)

Säsongens lag – herr:

  • Passare: Dardan Lushtaku (Hylte/Halmstad)
  • Vänsterspikers: Viktor Lindberg (Vingåker), Faeez Alloush (Falkenberg)
  • Centrar: Martin Bergman (Lund), Anton Ribom (Hylte/Halmstad)
  • Högerspiker: Matthew Passalent (Habo)
  • Libero: Joel Andersson (Hylte/Halmstad)

Guldfavoriten dominerar på herrsidan

Noterbart är att fem olika föreningar finns representerade på både dam- och herrsidan.

Grundserievinnaren Hylte/Halmstad dominerar på herrsidan genom att lägga beslag på tre av sju platser. Mästarlagets store speldirigent Dardan Lushtaku tar passarpositionen och ackompanjeras av väldige centertanken Anton Ribom samt energiknippet Joel Andersson på liberoplatsen.

Falkenberg, Vingåker, Lund och Habo bidrar sedan med en representant vardera, där vi noterar att Vingåkers VK:s hemvändande storstjärna Viktor Lindberg – under gårdagen presenterad som Säsongens spelare i Elitserien – tar plats som vänsterspiker.

Tre landslagssvenskor tar plats på damsidan

På damsidan har grundserietvåan Örebro såväl som femteplacerade nykomlingen Göteborg fått två spelare inröstade. Från närkingarna hämtar vi liberon Sofie Sjöberg och centern Elsa Arrestad; två spelare som finns med i damlandslagets lägertrupp som från och med 1 maj inleder förberedelserna inför 2023 års upplaga European Golden League. Göteborgs Hanah Blume tar ena vänsterpositionen och får sällskap av lagkamraten tillika Säsongens spelare på damsidan, Taylor Bruns.

Säsongens lag domineras ofta av seriesegraren, men på damsidan ser vi i år en avvikelse då suveränen Engelholm bara fått en representant inröstad. Vänsterspikern Jamie Stivers, som konkurrerade med tidigare nämnda Bruns om utmärkelsen som Säsongens spelare, tar för skåningarnas räkning plats i drömuppställningen.

De sista två platserna går till svenska damlandslagets lagkapten Jonna Wasserfaller samt Elitseriens poängdrottning, Linköpings australiska högerspiker Caitlin Tipping.

Under gårdagen avslöjades vinnarna av Säsongens utmärkelser, som röstats fram av elitseriecoacherna. I morgon, fredag, avslutar vi prisutdelningarna genom att presentera Säsongens domare, framröstad av spelare och coacher gemensamt.

LÄNKAR
Spelschema Playdown Dam
Spelschema Playdown Herr
Spelschema SM-slutspelet Dam
Spelschema SM-slutspelet Herr
volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Sluttabell Elitserien dam
Sluttabell Elitserien herr
Serieportalen – alla förbundsserier samlade