Engelholm och Hylte/Halmstad firar jul som serieledare

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Det intensiva racet om de åtråvärda platserna till 2023 års upplaga av Grand Prix avgjordes förra helgen, då Linköpings damer och Lunds herrar norpade de två sista “guldbiljetterna” av totalt åtta.

När onsdagskvällens möte mellan Habo och Hylte/Halmstad hade avgjorts – 0-3 till de serieledande herrarna från Halland – markerade det även att exakt halva grundserien avverkats för elitseriesäsongen 2022/23.

Innan vi låter elitserielagen pusta ut och gå på välförtjänt “jullov” väntar årets sista sprakande helgomgång, som bjuder hela tio matcher; lika många dam som herr. Åtta av dem avgörs lördag, resterande två på söndag.

På herrsidan får vi bland annat njuta av ett klassiskt volleybollmöte mellan Sollentuna och Örkelljunga med matchstart 17:00 under lördagen. Vi noterar även att ett IKSU i stort behov av poäng dubblerar på damsidan med matcher på både lördag och söndag då de tar emot Lund respektive Hylte/Halmstad i IKSU Sportcenter.

Firar jul som serieledare

Oavsett utgång i helgens bataljer kan vi konstatera att Hylte/Halmstads guldtippade herrar och Engelholms alltid konkurrenskraftiga damer kommer toppa respektive tabell när Elitserien tar juluppehåll.

– Laget vi har i år är helt annorlunda från i fjol. Det tar tid att utveckla ett spel, men i dag gör vi vår bästa match hittills, sa H/H-coachen Almir Ljutovac till Hallandsposten efter onsdagens bortaseger mot Habo.

Lagen har gått obesegrade genom grundseriehösten och kombinerar för blott fem setförluster på de totalt 21 matcher de spelat fram till dags datum. Högst imponerande prestationer som bör hyllas. Samtidigt betyder det att de båda serieledarna får bära favoritskapen inför vinterns fortsatta grundseriespel, som sedermera ska mynna ut i vårens stora volleybollcrescendo; SM-slutspelet!

Så följer du helgens matcher

Vi avrundar med en uppmaning till alla volleybollfrälsta där ute i stugorna. Se nu till att följa helgens elitserieomgång – allra bäst från läktarplats, annars via VolleyTV. Det dröjer nämligen ända fram till helgen 7-8 januari 2023 innan ridån går upp igen för säsongens andra akt av idrottsföreställningen svensk elitvolleyboll!

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2022-12-17
14:00 IKSU – Lund
14:30 Sollentuna – Göteborg
14:30 RIG Falköping – Linköping
15:00 Örebro – Gislaved

2022-12-18
14:00 IKSU – Hylte/Halmstad

Herrar
2022-12-17
14:00 Vingåker – Floby
15:00 Uppsala – Lund
16:00 Falkenberg – RIG Falköping
17:00 Sollentuna – Örkelljunga

2022-12-18
16:00 Södertelge – Habo

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr