Uppsala Volley värvar från Australien

Uppsala Volley förstärker från andra sidan världen. Den 25-årige australiern Jimmy Carlyle ansluter till truppen i september. En högerspelare med fina meriter från hemlandet där han varit sitt lags bästa poänggörare och bästa spelare flera säsonger. 

– Jag började spela minivolley redan som sjuåring, men sedan blev det mest fotboll och andra sporter under några år. Jag började om med volleyboll vid tolv års ålder och sedan dess har jag inte slutat, berättar Jimmy.

– Nu vill jag ta nästa steg i min utveckling som volleybollspelare och testa spel utomlands. Jag kontaktade Uppsalas tränare Michael Jestin redan i januari och sedan dess har vi haft flera långa videosamtal över nätet.  Efter det kom jag fram till att Uppsala var det bästa stället att fortsätta min karriär.

Jimmy är inte den förste australier som ser den svenska elitserien som ett lämpligt steg på väg mot större ligor i Europa. Upplandskollegorna i Tierp har haft ett antal australier i sitt lag. Utöver att spela volleyboll kommer Jimmy att studera på distans och hjälpa till som tränare i Uppsala Volley. 

– Coaching är en av mina passioner och det hjälper mig också att bli en bättre spelare. Jag har tränat bådde ungdoms- och damlag i min klubb hemma i Melbourne. 

Jimmy berättar också att han är en extremt tävlingsinriktad person, både under matcher och träning och i styrketräningslokalen.

– Jag vill alltid vara bäst och pusha de jag har runt mig att göra sitt bästa. Det tar jag med mig till Uppsala och hoppas att det kan tillföra laget något.

Text: Åke Lager