Adrian Norrby blir sportchef i Uppsala

Nu lägger Uppsala Volleys lagkapten Adrian Norrby skorna på hyllan. Istället blir han sportchef och meddelar att man redan har större delen av nästa säsongs trupp klar.

Text och foto: Åke Lager

Uppsala Volley har växtvärk. Ungdomsverksamheten har exploderat de senaste åren och nu har man satt A-lagets libero Theo Biström som ansvarig för ungdomsverksamheten. Adrian Norrby lägger av och går in i en roll som sportchef för hela herrsidan från juniorlag till elit inklusive bredd, en helt ny funktion i klubben.

– Det känns jättespännande att anta rollen som sportchef. Det är en otroligt bred uppgift med många utmaningar men det är något väldigt positivt som ligger bakom behovet, att föreningen växer så det knakar! Det behövs en sammanhållande kontakt mellan lagens tränare, spelare samt styrelse och förhoppningsvis kan jag axla det ansvaret, säger Adrian Norrby.

– Jag kan inte avslöja för mycket redan nu, men vi har 10 spelare klara, muntligt eller skriftligt, för den kommande säsongen. Två av dessa är nyförvärv som redan är klara. Vi hoppas nu kunna få klart med de sista 4-5 pusselbitarna de närmsta veckorna, fortsätter han.
Adrian Norrby har själv haft en lång karriär med elitspel i Uppsala Volley och Tierp. 

– Haha, ja detta är faktiskt tredje gången jag slutar med elitvolleyboll, och tredje gången gillt får det kanske bli. Det absolut bästa har varit resan vi gjort med detta lag under senaste fyra åren. Från division 1 bland Bolandskolans ribbstolar till SM-kvartsfinal på Fyrishov, och vi har haft otroligt kul på vägen. Angående fortsatt spel får man minnas att Erik ”Sockan” Soxbo kunde göra comeback efter 15 år utanför elitserien, så man ska väl aldrig säga aldrig…