SM-slutspelet planeras – anpassningar kan följa

Grundserien är inne på sluttampen och om mindre än en månad dundrar volleybollsäsongens stora höjdpunkt igång.

Med anledning av pågående pandemi och restriktionerna som följer av den har Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll (SEV) gemensamt sett över SM-slutspelets spelschema och upplägg.

Tillsammans har parterna kommit fram till olika alternativ som kan tillämpas beroende på hur förutsättningarna ser ut. Klart redan nu är att den ursprungliga tidplanen ligger fast. Slutspelet startar onsdagen den 3 mars och kommer pågå fram till att svenska mästare koras kring månadsskiftet april/maj.

Slutgiltigt upplägg kommuniceras senast måndagen den 22 februari.

– Vi jobbar med det gemensamma målet att det ska kunna spelas om mästartitlarna på så normala och rättvisa premisser som möjligt, men med hänsyn till gällande restriktioner. Tack vare det goda samarbetet med SEV kommer vi ha ett spännande slutspel att se fram emot även under dessa speciella omständigheter, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.