Slutspelshelg: Åttondelsfinalerna mot sitt avgörande

SM-slutspelet är igång! Helgen 7-8 mars kan samtliga fyra åttondelsfinalserier avgöras. Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar samt länkar till livescore och de totalt fyra livesändningarna!

Tidigare i veckan släppte vi lös SM-slutspelet 2020. Samtliga fyra åttondelsfinalserier gick igång och redan i helgen kan matchserierna – som spelas i bäst av tre matcher – avgöras!

På damsidan är det grundseriesjuan Lund och åttan Linköping som kan avancera till nästa fas om de vinner sina matcher i helgen. Lund vann onsdagens drabbning mot Skånerivalen Svedala på hemmaplan med 3-1, medan LVC besegrade Värnamo med samma siffror.

På herrsidan är det Lund och Södertelge som sitter i förarsätet i sina respektive matchserier. Lund hemmavann i tre raka set mot Säter när SM-slutspelet tjuvstartade redan i måndags. Södertelge besegrade i sin tur Vingåker med 3-1 i en intensiv och känslofylld tillställning i Täljehallen.

Allt ställs på sin spets

Det går inte nog att understryka betydelsen av helgens matcher. Lagen som går segrande ur åttondelsfinalerna lägger beslag på de två sista kvartsfinalplatserna som finns på både dam- och herrsidan. Förlorarna får å sin sida ställa in sig på elitseriekval för att försöka behålla sina platser i svensk elitvolleybolls finrum.

Kontrasten mellan att avancera till nästa slutspelsrunda jämfört med att riskera nedflyttning är givetvis enorm. Räkna med att lagen som i skrivande stund befinner sig i underläge kommer slåss med båda näbbar och klor för att ta sina respektive matchserier till en tredje och direkt avgörande drabbning.

Alla avgörande åttondelar livesänds

Se helgens fyra potentiellt avgörande åttondelar på plats i hallarna eller följ händelseutvecklingen via livesändningarna. Alla helgens matcher streamas nämligen här på elitserienvolleyboll.se!

Om en eller flera av matchserierna förlängs in på nästa vecka kommer också de direkt avgörande matcherna sändas. Se samtliga slutspelssändningar med Slutspelspaketet! Läs mer under nästa rubrik.

Upp till 68 slutspelsmatcher livesänds

Elitserienvolleyboll.se och elitserieklubbarna gick nyligen ut med den glada nyheten att upp till 68 (!) slutspelsmatcher sänds här på elitserienvolleyboll.se under mars och april, då elitseriesäsongen når sitt crescendo. Det innebär bland annat att ALLA avgörande matcher under hela slutspelet TV-produceras, dessutom livesänds alla matcher från SM-finalserierna! Produktionsbolaget Sportsground har tagit fram Slutspelspaketet, som ger köparen tillgång till alla sändningar. Läs mer och köp Slutspelspaketet via den här länken!

LÄS MER
Spelschema damer
Spelschema herrar
Så avgörs SM-slutspelet
Erbjudande: Se upp till 68 slutspelsmatcher med Slutspelspaketet

HELGENS MATCHER

DAM
2020-03-07
18:00 – Svedala vs Lund (livesänds – köp värdekod och se matchen!)
Livescore från samtliga volleybollserier!

2020-03-08
17:00 – Värnamo vs Linköping (livesänds – köp värdekod och se matchen!)
Livescore från samtliga volleybollserier!

HERR
2020-03-07
14:00 – Vingåker vs Södertelge (livesänds – köp värdekod och se matchen!)
Livescore från samtliga volleybollserier!

2020-03-08
15:00 – Säter vs Lund (livesänds – köp värdekod och se matchen!)
Livescore från samtliga volleybollserier!

ELITSERIELÄNKAR
www.elitserienvolleyboll.se
SM-slutspel – dam
SM-slutspel – herr

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
5-6 oktober 2019: Premiärhelg
8 december 2019: Halva grundserien spelad. Åtta lag (fyra dam, fyra herr) kvalificerar sig för Grand Prix.
18-19 januari 2020: Grand Prix i Uppsala
1 mars 2020: Sista grundserieomgången blir komplett
4 mars 2020: SM-slutspelet startar med åttondelsfinaler
Slutet av april: Svenska mästare koras

Montage: Joakim Bengtsson. Foto: Robert Boman, Daniel Lubner