Bronsmedalj står på spel i säsongens sista hemmamatch

Sollentuna VK står inför säsongens sista hemmamatch och det är en bronspeng som står på spel. Falkenberg slutade på högre tabellplats i serien och har därför hemmafördel i bronsserien. Onsdagens match i Arena Satelliten blir nyckeln för att SVK ska ta medalj. Lagkapten Staffan Blomgren ser fram emot säsongens sista match framför hemmapubliken.

– Det är alltid extra roligt att spela på hemmaplan. Vi har grym publik och att spela om medalj i Satelliten kommer bli otroligt kul.

Likt SVK så förlorade även Falkenberg sin semifinal i tre raka matchen, men lyckades pressa Hylte/Halmstad till femsetare i två av matcherna.
– Falkenberg är ett lag som är mer likt Örkelljunga än Linköping, dom servar bra och har bra kantspelare, säger Sollentunatränaren Lauri Hakala. Vi är inne på den sista veckan på säsongen och jag ser fram emot en sensationell avslutning på den resa vi haft med den här härliga truppen.

Även Staffan Blomgren pekar på vikten av att få stopp på Falkenbergs kantspelare.
– Vårt blockspel kommer spela stor roll och vi måste se till att vi hinner sätta täta block ute på kanterna. Falkenbergs försvar är lättare att få hål på än Linköpings (som SVK mötte i semifinal) men samtidigt är dom talangfulla och har hungriga spelare som inte får underskattas, säger kaptenen och avslutar. Det kan bli en jämn och tuff match!

Text: Michael Jestin
Foto: Emma Trepte