Det blev spänning, dramatik och känslor i överflöd i Semifinal 3

Hylte/Halmstad herrar bjöd verkligen publiken på en rysare när man besegrade Falkenberg i semifinal 3. Ja kanske inte bara publiken utan även funktionärer, coacher och domare.

Första set dominerar Hylte/Halmstad totalt i början. Man har 8 bollars ledning när spelet totalhavererar. Efter tre takberöringar med bollen av H/H verkar det som att luften totalt gick ur. Innan dess visade man upp ett otroligt sammansvetsat lag samtidigt som Falkenberg hade nerverna utanpå. Men där och då höjer Falkenberg sitt spel och ger aldrig upp. Falkenberg arbetar sig förbi och setet är deras vid 25-22.

Andra set är betydligt jämnare från början. Dock har H/H ett litet övertag och vid 17-14 tar P-A Sääf sin första time out. Falkenberg kommer nästan ifall men H/H är åter för starka som lag och vinner andra med 25-22.

Efter tiominuterspausen är det sen Hylte/Halmstad som är totalt dominerande i nästan hela tredje set. Man har en ledning med nio bollar vid 14-5. Just där och då såg Falkenberg ut att ha väldigt tråkigt och inte alls ville vara på plan. Man hittade inga utvägar att besegra Hylte/Halmstad. Vid 19-12 till H/H tar Falkenbergs head coach P-A Sääf time out. Högljutt försöker ha få igång sina spelare och han lyckas med att väcka dem så pass att Hylte/Halmstad endast vinner setet med 25-21.

Fjärde set såg ut att gå till Halmstad som vid 10-10 drog iväg till 20–15. Men som så många gånger innan blev det en mycket jämnt ändå. H/H hade 23–20 och då tar Falkenberg fem bollar i rad. Ett missat anfall av H/H och 25–23 för Falkenberg.

Falkenberg är uppe på tårna i femte set och man har en ledning med 9-7. Men då kommer laget Hylte/Halmstad tillsammans och vänder på matchen. Man vinner helt enkelt för att man spelar som ett lag och David Pettersson får äran att sätta matchbollen till 15-12.

– Inget lag vill förlora en semifinal och därför har semifinalen varit en fruktansvärt mental resa. Det blir mindre fokus på ett bra spel men killarna spelar för laget och inte för jaget. Vi har kontroll både i första och fjärde set och ändå förlorar vi det. Går vi ner oss några procent är Falkenberg alltid tillräckligt bra att de vinner poängen, setet och till och med matchen; säger Per-Erik “Perra” Dalqvist.

Hylte/Halmstad Volley vinner semifinal 3 mot Falkenberg med  3-2 (22-25, 25-22, 25-21, 23-25, 15-12)

Vi önskar Falkenberg Lycka till i bronsmatcherna mot Sollentuna.

Pris till bästa spelare

Nr 13 Michael Michelau, Falkenberg

Nr 9 Adam Bradbury. Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén