H/H bjöd EVS på deras första förlust

Hylte/Halmstads damer gick in för att störa Engelholm och deras långa segersvit. Efter 19 raka vinster för EVS var det nu dags för skåningarnas första förlust.

Det blev en riktigt tajt match i Halmstad Arena. Första set inleds mycket jämt lagen emellan. Men vid 11-11 drar EVS iväg till 11-14 då Hylte/Halmstad får problem med sin mottagning. Åter igen har Engelholm alldeles för stor utdelning på sina servar och 7 st serveess vittnar om detta. Dock har H/H har idag fått ihop sin spelplan och är snabbt tillbaka med riktigt bra defense och anfallsspel. H/H har en setboll vid 24-23 men efter time out av EVS head coach Patrick Aparicio vinner EVS setet med 27-25.

I andra set börjar Hylte/Halmstad pressa sin serve ännu hårdare och ännu bättre. Det ger utdelning och man har en bra ledning vid 9-5. Damerna styr mycket av setet och även här har de setbollar, både vid 25-23 och 25-24. Men ännu en gång vänder EVS i sista stund och vinner setet även denna gång med 27-25.

Efter tiominuterspausen kommer så ett Hylte/Halmstad ut som tar kommandot direkt. Jona Vigfúsdóttir är grym på sin högerkant. Michaela Eriksson blir bara bättre och bättre ju längre matchen löper. Vilka räddningar hon får till, många bollar som så när når golvet men Michaela är hur säker som helst med sina räddningar.  Setet innehåller många och långa bolldueller och både Hylte/Halmstad och Engelholm bjuder på vassa anfall blandat med spektakulära räddningar. Annie Reiswig sätter sina anfall och förmedlar positiv energi till sina medspelare. Mot slutet tar Hylte/Halmstad över mer och mer och vid Jonas snygga back spike till 21-16, hörs publiken jubla. H/H vinner setet med 25-23.

Fjärde set höjde Hylte/Halmstad tempot ytterligare ett snäpp och setet var H/H:s från början till slut. Lilly Tôpic sätter blocken och även om inte alla går i golvet stoppas EVS anfall och man kan ana viss frustration i skånelaget. H/H har ledning både med 14-7 och 17-10 och spelet känns riktigt tryggt. Deras försvar, liksom att aldrig ge upp en enda boll, var något som H/H verkligen jobbade på. Dock knaprade EVS åter igen ifatt och kom så nära som 22-21 innan Lilly satte upp några block och H/H vinner då även fjärde med 25-22.

Avgörande set och Hylte/Halmstads damer är segervissa. Man kopplar direkt greppet om matchen och efter sidbytet vid 8-5 till hemmalaget går Sofia Garcia ner och ställer sig vid serven. Den ställer till stora problem hos EVS som då börjar se ut som ett slaget lag. Hylte/Halmstad spelar riktigt bra, ja säkert det allra bästa denna säsong, och tack vare Jona, Annie, Sofia och Lillys poängskörd vinner man även set fem med 15-8.

Hylte/Halmstad vinner över Engelholm med 3-2 (25-27, 25-27, 25-23, 25-22, 15-8)

Pris till bästa spelare

Nr 9 Sophie Carpentier, Engelholm

Nr 6 Jona Vigfúsdóttir

Även ett extra pris delades idag ut till Hylte/Halmstads libero Michaela Eriksson, som gjorde en helt fantastisk match.

Foto Eva Alberti