Första klassiska mötet till Hylte/Halmstad

I årets serieupplägg möter Grundseriens vinnare Grundseriens fyra i kvartsfinal. Då fick publiken se en bra och tidvis välspelad match i Halmstad Arena. Vilka bolldueller det bjöds på!

Hylte/Halmstad startar första set lite ofokuserat och bjuder på ett blandat spel med några onödiga misstag i början. Men setet är väldigt jämnt och Adam Bradbury har en mycket bra mottagning vilket grundar för Nick Goodells och Johan Mårtenssons anfall. Mot slutet är det dock H/H som är startkast och via två serveess av Nick och när Johan därefter sätter ett anfall till 25-20 är setet H/H:s.

Peter Lundgren, som inför slutspel fått igång sin serve ordentligt, börjar andra set med ett serveess. Lagen följs åt fram till 8-8 då Pablo Valencia (som sköter musiken) får äran att spela Monsterblock då Johan Mårtensson blockar ner Örkelljunga. Bollen rullar några varv på ett par Örkelljungaspelare innan den landar på marken. Det är då publiken jublar och  ger energi till hemmalaget. Johan är riktigt bra i servemottagning och det får han verkligen träna på då Örkelljunga sätter de flesta  servrar på honom. Men Johan tar alla utom en så ÖVK får ingen utdelning på det. Däremot får Victor Nielsen så bra upplägg att han kan leverera bollarna till H/H:s anfallare på riktigt bra vis. Setet är mycket jämnt och vid 22-22 blockar Victor in bollen till 23-22, sen gör ÖVK ett misstag och därefter smashar Nick in setbollen till 25-22.

I tredje set är det Hylte/Halmstad som spelar mycket koncentrerat och med stort fokus. Laget känns väldigt stabilt och bjuder inte in Örkelljunga. Johan och Adam är suveräna i sin mottagning och Anton Tegenrot bjuder som vanligt på perfekta räddningar. Passare Victor Nielsen gör en av sina bästa matcher idag och är på god väg till den storformen som behövs i ett slutspel. Men det är han inte ensam om, även David Pettersson gör ett härligt centerspel tillsammans med övriga i laget. Tredje vinner Hylte/Halmstad med 25-21.

Hylte/Halmstad vinner första kvartsfinalen över Örkelljunga med 3-0 (25-20, 25-22, 25-21).

Pris till bästa spelare

Nr 17 Tomas Vilimas, Örkelljunga VK

Nr 10 David Pettersson, Hylte/Halmstad Volley

 

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén