Säsongens bästa spel i 1½ set för Hylte/halmstads damer

Hylte/Halmstads damer kämpar att hitta sin absoluta storform inför slutspel. Igår i matchen mot Engelholm var de där i 1 och ½ set. Vilken match de bjöd på inledningsvis.

 

En viss Esther Evans var glödande het inledningsvis. Hon satte sina spikes, räddade bollar och dessutom blockar hon ner Engelholms nr 9 Sophie Carpentier i första set. Hylte/Halmstad startade med en suverän servemottagning och passare Camila Silva hade många möjligheter att servera sina pass till H/H:s spelare. Jona Vigfúsdóttir får in anfall efter anfall på sin högersida. EVS å sin sida har stora mottagningsproblem och har det väldigt stressigt. Läser man dock statistiken ser det ut som att H/H har mest problem med mottag och serve men att man får in fler anfall.

Hylte/Halmstad håller samma nivå när andra set inleds. Vid 12-8 till Hylte/Halmstad tar Engelholms head coach Patrick Aparicio time out för sina tjejer. Detta gör verkan och EVS är ikapp till 12-12 när H/H:s head coach Dick Runesson tar time out. Därefter dundrar Hylte/Halmstad på och går upp till ledning med 19-15. Det är där H/H börjar tappa sitt spel när EVS Mary Kate Marshall går ner för att serva. Ett misstag följs av flera och att man lyckas inte stoppa raset. EVS tar hela 10 bollar i rad och vinner andra med 25-19.

I tredje set blir det aldrig riktigt spännande. Hylte/Halmstad backar sitt spel och tappar sin spelplan. Istället för att fortsätta med den härliga och stabila servemottagningen och offensiva spel man hade i första set, börjar man istället ställa till problem för sig själva.

Fjärde set är dock igen ett väldigt jämnt set. Martina Svensson startar istället för Esther Evans, som gjort en ypperlig insats men mattats av mot slutet. Det blir en riktigt underhållande match i Kungsgårdshallen i Ängelholm och publiken får se rafflande dueller. Men vid ställning 18-18 går EVS Mary Kate Marshall ner för att serva. Återigen får H/H problem med att hantera hennes servar och vips står det 23-18 till EVS.

Matchen vinns till slut av EVS med 3-1 (17-25, 25-19, 25-13, 25-20). Men lyckas Hylte/Halmstad med kampen mot klockan kommer vi få se mycket härliga matcher i slutspelet. Med två nya spelare som endast varit här i två veckor och dessutom Esther Evans kan mycket hända.

Bästa spelare i Hylte/Halmstad blev nr 6 Jona Vigfúsdóttir.

Text Eva Alberti

Bild Leif Nilsson