En riktig rysare på “hög” nivå

Senaste mötet mellan Hylte/Halmstad och Örebro slutade med en klar 0-3 förlust för hemmalaget. Idag var tjejerna med på noterna och inte minst när det gällde att vara högst. Idag blockade man sönder Örebros anfall.

Det blev ett betydligt starkare motstånd mot Örebro idag än vad onsdagens match mot Brøndy var. Örebro har ett riktigt bra lag när det gäller defense och mottagning. Men i dagens match visar H/H upp ett otroligt bra lagspel och varenda boll behandlades som det var den sista och man gav allt på varje boll. Både försvar och mottagning låg på en mycket hög nivå.

Dock hade Örebro en ledning med 2-1 i set efter att i tredje set hämtat in Hylte/Halmstads ledning mot slutet. Det var där och då H/H spände sina muskler ordentligt och i fjärde var det ingen talan om vilket lag som hade roligast på plan. Man närmast maler ner Örebro som till slut inte alls får igång sitt spel utan ser väldigt oroliga ut.

Jona Vigfúsdótter briljerar med sina anfall, Lilly Tôpic och Terese Bengtsson är som en vägg framme vid nät och Michaela Eriksson gör en mycket bra insats på liberofronten. Det blir då ett femte och avgörande där Hylte/Halmstad, med 5 block bara det setet, vinner efter Örebros två sista misstag i matchen.

Efter matchen säger head coach Dick RunessonVi pratade hela tiden om att vara offensiva, att våga trycka fram bollarna och våga serva tufft. “

Hylte/Halmstad vinner idag en match där man får in hela 24 st! block.Man vinner med 3 – 2 (25-21, 19-25, 22-25, 25-16, 15-12)