Seriefinal i första matchen av två i helgen

De  fyrfaldiga regerande mästarna Engelholm kommer till Örebro för att göra upp i en ren seriefinal, hur matchen än slutar så kommer Engelholm som inte har förlorat ännu i år leda serien, men det blir en härlig drabbning där vi får se hur lagen står gentemot  varandra. Det var två månader sedan vi mötes nere i Engelholm och då lyckades EVS vinna med 3-1 men mycket vatten har runnit i Svartån sedan dess och det ska bli riktigt spännande att se vilket lag som ligger längst fram i sitt spel just nu.

Vad tror då tränare Svantesson om seriefinalen imorgon? (lördag)

– En fantastisk utmaning för oss att möta ett Engelholm som har varit ganska överlägsna så här långt i serien men en riktigt rolig utmaning. EVS är såklart storfavoriter i matchen men vi är redo till att försöka utmana.

Varför är EVS så bra?

– De har såklart skaffat sig en vinnarkultur och den är svår att slå igenom, Örebro hade säkert samma känsla under sin förra storhetstid där det nog kändes som att det inte gick att förlora. Sen har de också självklart ett bra lag där deras två utländska importer Mary-Kate Marshall och Sophie Carpentier har gjort makalösa matcher och tar ett oerhört stort ansvar i EVS anfallsspel. Men man ska inte glömma bort de två landslagsspelarna och systrarna Vilma (passare) och Klara Andersson (libero) som också har spelat väldigt stabilt under säsongen.

Hur ska Örebro vinna matchen?

– Genom bra prestationer, vi vet hur EVS spelar men vår egen prestation och insats kommer göra resultatet. Kan vi göra bra prestationer genomgående och under en längre tid så kommer det att finnas tillfällen att störa EVS och kan vi störa dem tillräckligt mycket så kommer momentum att gå över till vår sida och då måste vi ta vara på chansen. I alla matcher så finns det dessa situationer så det gäller att vara kylig och sen vara på hugget när lägena dyker upp.

Vad blir nycklarna till att göra en bra prestation?

– Att kunna slappna av och våga, det är en fin balansgång mellan att vara aggressiv men ändå inte stel och kantig utan du vill ju vara aggressiv och avslappnad så att du kan utföra alla moment med dynamiskt och snabbt, inte stelt och långsamt. I spelet så tar vi fram klassikerna serve och servemottagnig och hålla nere våra misstag. Ska EVS ta poäng så är det bra om de för göra dessa själv och inte med allt för mycket hjälp av oss.

Vad ska publiken förvänta sig?

– Oj, det kommer att bli spännande och många långa bolldueller men jag är också övertygad om att vi kommer att få se ett häftigt anfallsspel från båda lagen där följden kommer att bli hårda spikes nere i golvet men också  häftiga försvarsräddningar och hårda block.

Örebro – Engelholm

Lördag 15/12 kl 13:00

Idrottshuset

FRI ENTRÈ!

Text: Coach Svante

Bild: Ateljé Änggatan