VVK besegrar Habo i hemmapremiären

I lördags var det äntligen dags för hemmapremiär för VVK. Inför en högljudd hemmapublik lyckades VVK besegra Habo med 3-1 i set och ta sin tredje raka trepoängare!

Setsiffrorna i första set skrevs till 25-14 till VVK efter väldigt stabilt spel. Våra kantspelare Albin Bishop Eriksson, Andzej Savostenok och Tomasz Mroz firade stora triumfer i anfallsspelet och servemottagningen med Bishop Eriksson, Savostenok och libero Gustav Wessberg fungerade väldigt bra.

Det såg riktigt bra ut även i andra set, och VVK ledde som mest med 16-11. Då började Habos spel fungera bättre. Tyske centerbjässen Lars Wilmsen var en jätte i blockspelet och tog hela åtta blockpoäng under matchen. VVK lyckades dock spela sig fram till setboll vid 24-23, men flera servemissar sätter stopp för VVK under setet och Habo vinner till slut med 29-27.

Tredje set är väldigt likt det första. VVK spelar otroligt stabil volleyboll i samtliga moment, och ger inte gästerna Habo några gratispoäng. Passaren Alex Jenkins avslutar setet med ett serveess. 25-12 till VVK!

Fjärde set är väldigt jämt och lagen turas om att vara i ledning med ett par poäng. Via ett blockpoäng till 24-23 skaffar sig VVK sin första matchboll. Den räddas dock av Habos Keaton Strom. Habo skaffar sig även setboll till 24-25 genom Lars Wilmsen. Andzej Savostenok kvitterar till 25-25 innan Albin Bishop Eriksson blockar ner gästernas passare Jonny Macdonald till 26-25. På matchboll nummer två lyckas till slut VVK avgöra. Ett tungt anfall av Andzej Savostenok räddas upp av Haboförsvaret men de lyckas inte få över bollen tillbaka på VVK-sidan och därmed är matchen över. 27-25 och 3-1 till VVK inför en jublande hemmapublik!

Andzej Savostenok och Albin Bishop Eriksson blir poängbäst hos hemmalaget med 23 poäng vardera. Andzej väljs av matchvärden Olsons Maskinservice till bäste spelare i hemmalaget. Hos gästerna gick priset till centern Lars Wilmsen.

Till helgen väntar dubbla bortamatcher för VVK, på lördag mot Örkelljunga och på söndag mot Falkenberg. Då hoppas vi på nya poäng i elitserietabellen!

Foto: Fanny Olofsson