H/H dam nollade Svedala

Hylte/Halmstads nye tränare, Dick Runesson, luftade många spelare och visade var skåpet ska stå. Utan större problem vann man matchen mot Svedala med 3-0.

I årets första match fanns det mycket nerver med i spelet. Det märktes och stundtals blandade båda lagen både misstag och spikes. Men för H/H gällde det bara att vinna, det snygga spelet att vinna på kommer ju längre säsongen går. En hel del nya ansikten fanns det i laget och det tar tid att spela ihop sig.

Oftast började H/H med stor ledning i samtliga set men när fokus försvann hade Svedala inga problem att utnyttja situationen och ta några poäng. Just igår var det Svedalas passare som med sina fina servar satte H/H i lite problematiska lägen.

Men när det väl drog i hop sig hade inte Hylte/Halmstad några problem alls att vinna seten. Nya passaren Camila Silva, spikern Emmy Allen, spikern Annie Reiswig och centern Lilly Topic visade upp sig och det ser lovande ut för laget. Speciellt Emmy som gjorde många fina serveserier som fick publiken att applådera. Men poängbäst i Hylte/Halmstad var deras kapten Martina Svensson på 16 poäng. Det ser lovande ut!

 

Hylte/Halmstad vinner över Svedala med 3 – 0 (25-19,  25-20, 25-21)

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén (tidigare tillfälle)