Lund 2018/19 (foto: Senad Honic)

Lund premiärspelar dubbelt på hemmaplan

Äntligen dags för elitseriepremiär i Idrottshallen och lördagen rivstartar direkt med två matcher. Herrlaget är först ut och tar emot Södertelge och som vanligt råder alltid lite ovisshet kring de olika lagens respektive trupper och status i början av säsongen.

Det vi kan konstatera är att med de tre trotjänarna Ashur Ibrahim (med sedan avancemanget till elitserien), Hampus Randén (trogen sin moderklubb sedan start) & Danny Weemes (gör sin sjunde säsong i klubben) så har laget en bra grundstomme med rutin att luta sig mot, något som alltid är viktigt att ha med sig i de inledande matcherna.

Lunds herrar har i år fått ett tillskott på ett par spelare med erfarenhet från spel i elitserien men saknar helt klart den rutin som lag som Södertelge har. Lägg därtill osäkerheten kring förra årets poängkung Sławomir Judycki som fortfarande rehabiliterar sin skadade fotled, så kunde förutsättningarna givetvis varit bättre. Laget har dock visat prov på en gryende form i de träningsmatcher som spelats och de är nu ivriga på att få komma igång med den ordinarie matchserien och visa upp sig för hemmapubliken.

Lunds damer inleder sin säsong mot topptippade Örebro. Hemmalaget har matchats hårt de senaste veckorna med bland annat turnering både i Borås och Köpenhamn. Truppen är precis som förra året väldigt bred och samtidigt har spetskompetens hämtats in i form av Allie Davenport från USA. Tränare Ulf Karlsson kommenterar med att det ska bli väldigt kul att få se vad Allie kan tillföra det unga lag som till stor del består av samma spelare som förra säsongen kryddat med ett par intressanta nyförvärv från kringliggande klubbar.

Örebro stoltserar sin vana trogen med flera landslagsspelare kryddat med ett par utländska importer vilket självklart gör laget till en högaktuell guldkandidat. Lägg därtill lagets nye tränare Jonas Svantesson som kommer medföra ytterligare rutin och kunnande till ett redan stjärnspäckat lag. Ulf avslutar; vi ska givetvis göra vad vi kan för att försöka störa Örebro men det kommer onekligen bli en tuff uppgift så här på förhand.

Varmt välkomna till en ny volleybollsäsong hälsar Lunds VK!

Matchinfo:
Lunds VK – Södertelge VBK
Lunds VK – Örebro Volleybollsällskap
Matchdag: Söndag 29/9
Tidpunkt: 15:00 resp 17:30
Spelplats: Idrottshallen, Högevall
Domare: Markus Edholm & Dimitris Kalomoiris

Text: Lunds VK
Foto: Senad Honic