Andra nyförvärvet och en återvändande RIGare

Sollentuna signar Marcus Torstensson som årets andra nyförvärv och välkomnar Andreas Härneman hem igen efter tre år på RIG.

Sollentuna har skrivit 1-årskontrakt med Marcus Torstensson. Marcus är född 1998 och kommer ursprungligen från Hylte/Halmstad där han började spela volleyboll för ca 10 år sedan. Därefter gick resan till Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping och det senaste året spelade Marcus för Vingåker. Nästa säsong blir Marcus fjärde säsong i elitserien och han har spelat både spiker och libero. Det återstår att se hur tränaren Lauri Hakala väljer att använda sig av Marcus. Anledningen till Marcus flytt till Sollentuna är att han till hösten påbörjar polisutbildningen på Södertörns högskola. Marcus fortsätter därmed på en gammal och god tradition med polisaspiranter i Sollentunadressen.

Dessutom återvänder Andreas Härneman till moderklubben Sollentuna efter tre år på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping. Andreas är född 1999 och har spelat volleyboll enbart i fem år. Andreas har under ungdomsåren haft framgångar i Sollentunas färger och vunnit SM och Grand Prix och är nu redo att ta steget upp i seniorsammanhang. Andreas kan spela både center och spiker.

Sollentunas tränare Lauri Hakala konstaterar:
– Det är glädjande att vi kan addera både Marcus och Andreas till vår förhoppningsvis stora spelartrupp. Förra säsongen visade vikten av att ha en stor trupp då skador och sjukdomar slår till under vintern. Det är med extra glädje jag konstaterar att både Marcus och Andreas behärskar att spela på flera positioner om inte annat så på träningarna. Det ger mig större valmöjligheter och jag ser som sagt fram emot en stor spelartrupp nästa säsong. Det ställer större krav på mig som tränare, men med god planering så ordnar det sig. Som jag tidigare berättat så letar vi efter ytterligare spelare, varav åtminstone en bör vara högerspelare.

Sollentuna Volleybollklubb hälsar Marcus och Andreas välkomna genom sportchefen Christer Hällgren som säger:
– Det är bra med nytt blod i spelartruppen till kommande säsong. Det är inte så att förändringar är ett självändamål, men det skapar i varje fall en variation mellan de olika säsongerna som annars riskerar att flyta samman. Både Marcus och Andreas har RIG-bakgrund och det borgar att de kommer väl förberedda till nästa säsong. Nästa säsong blir den andra säsongen under Lauri Hakalas ledning.

Foto: Per Eliasson & Fanny Olofsson