Nysatsning för Sollentunas volleybolldamer

En helt ny ledarstab knyts till Sollentuna Volleybolls elitlag på damsidan. Niclas Bagelius och Magnus Ekqvist tar nu över som coacher och tränare. Samtidigt gör laget en nysatsning inför kommande säsong. Målet är att vinna SM-guld inom de tre närmaste säsongerna och nå minst semifinal redan kommande säsong.

– Vi kommer att satsa på en inhemsk trupp med basen i tjejer fostrade i klubben, säger Niclas Bagelius, headcoach SVK damer. Vi är övertygade om att det går att vinna SM-Guld med svenska spelare och med begränsade medel. Visst är utländska spelare en krydda i Elitserien, men tillräckligt kunnande för att nå framgång på planen finns både i svenska spelare och ledare. Anders Kristiansson visade detta under 80 och 90-talen. Vi följer hans fotspår.

Men det är inte bara Niclas och Magnus som är nya i ledarstaben. Ny som assisterande coach är mycket rutinerade Lars-Göran ”Älgen” Åkerström, som var andrecoach när Sverige vann EM-silver i Globen, samt dessutom ytterligare en assisterande tränare och en fystränare.

– Klubben är verkligen nöjd med att ha lyckats samla dessa ledare till laget, säger Sara Österman, sportchef Sollentuna volleyboll. Med den bredd och den samlade kunskapen i ledartruppen är vi övertygade om att denna nysatsning kommer att leda till framgång.

Marschen mot kommande säsongs slutspel kommer att inledas redan nu i vår, med tung fys- och konditionsträning och efter sommaren kommer laget tränas samman under den nya ledningen.

– Målsättningen att fortsätta klubbens satsning på inhemska spelare och spelare från klubbens starka ungdomssektor, säger Magnus Ekqvist. Men med de höga ambitioner vi har för denna satsning kommer laget att tränas hårdare än det någonsin gjorts tidigare, säger Magnus.

Och det är en mycket erfaren samling ledare som nu går samman i denna nysatsning. Niclas Bagelius har en lång spelarkarriär som passare i elitserien och landslaget. Niclas har över 100 landskamper varav 71 i A-landslaget. På klubbsidan har han vunnit ett GP-guld och ett antal guld som junior. Niclas har också lång erfarenhet som tränare och dessutom en karriär som ledare inom näringslivet senaste 15 åren.

Även Magnus Ekqvist har landslagserfarenhet och har spelat i Sollentuna sedan 1985 i klubbens alla nivåer. Magnus har flera junior-SM guld med Sollentuna och spelar idag i klubbens B-lag samt är ungdomstränare. Magnus tar också med sig sin långa erfarenhet från ledarskap inom näringslivet.

– Med det här gänget ledare och med vår spelartrupp ser vi fram emot en riktigt spännande säsong. Och satsningen börjar redan nu, säger Niclas Bagelius.

 

Faktaruta
Sollentuna Volley är en av Sveriges största volleybollklubbar. Förutom elitserielag både på herr- och damsidan har klubben lag representerade i hela seriesystemet och bedriver dessutom en av Sveriges största ungdomsverksamheter.
Säsongen 2017/2018 bestod elitserielaget av 13 spelare varav 5 är fostrade i egna klubben. Laget hade, till skillnad från de flesta andra elitserielagen, inget proffs.

Ledarstaben för 2018/2019
Niclas Bagelius, Headcoach och tränare
Magnus Ekqvist, coach och tränare
Matthias Kaufmann, assisterande tränare
Lars-Göran, Älgen, Åkerström, assisterande coach
Klas Elm assisterande tränare, PR
John Hyllienmark, fystränare
Sara Österman, sportchef