Poängmaskinen Linn Abrahamsson förlänger kontraktet

Sportkommittén går för högvarv och har glädjen att meddela att en ny viktig pusselbit har lagts på plats. Högerspiker och årets stora poängmaskin Linn Abrahamsson har kommit överens med klubben om en fortsatt satsning för kommande säsong.
– Det känns riktigt roligt och spännande att Linn är klar för en fortsättning, kommenterar klubbchef Stefan Sjöström. Linn gick från klarhet till klarhet under året och seglade fram som en av de vassaste anfallarna i elitserien. Femma i poängligan talar sitt tydliga språk. Jag är övertygad om att Linn kommer att ta ytterligare kliv i sin utveckling nästa säsong med all den erfarenheten hon har samlat på sig i år, avslutar Sjöström.

Vi passar också på att ställa några frågor till Linn:

Nominerad till Årets Rookie i elitserien och nu har du även skrivit på för en fortsatt satsning i Lunds VK – grattis till en fantastisk debutsäsong! Hur går dina tankar?
Tack så mycket! Det känns jätteroligt! Säsongen har gått över förväntan för min egen del och både jag och hela laget har verkligen gått framåt. Jag ser verkligen fram emot att spela en säsong till och jag är säker på att våra framsteg kommer märkas tydligt nästa år.

Med 333 poäng slutar du på en mycket fin femte plats i poängligan. Vilka lag tycker du har varit tuffast att möta i ditt anfallsspel?
Då skulle jag nog säga de tre topplagen. Svårast har nog det varit mot Hylte/Halmstad eftersom de är stora i block men även Engelholm och Örebro på grund av att alla spelare är bra i försvar och lyckas få upp de flesta bollarna.

Summera årets säsong med tre ord.
Utmaning, utveckling och superkul!

Fakta
Linn Abrahamsson
Ålder: 23 år
Längd: 1,87m
Position: Högerspiker
Spikehopp: 2,94m
Tidigare klubbar: Lunds VK, Engelholms VS, Hässleholms VK

Länkar
Lunds VK